Sykkelsportens overgangsfeber tar ingen ende.

Riktignok var det forventet at Mensjov ville bevege på seg etter 2010-sesongen, men torsdagens nyhet betyr at hele Tour de France-pallen sammenlagt bytter lag foran 2011-sesongen.

Fra før av har vi meldt at Carlos Sastre er klar for «nysatsingen» Team Geox. Geox tar som kjent over sponsoratet etter Footon-Servetto.

Grand Tour x4
- Vi er fornøyd med at Denis Mensjov valgte oss raskt etter at vi fortalte han om Geox-prosjektet. Han kommer til å danne et konkurransedyktig par med Sastre i de store etapperittene, noe som gir laget flere taktiske muligheter i Grand Tourene, forteller lagets manager Mauro Gianetti i en pressemelding.

Til sammen har de to vunnet alle Grand Tours. Carlos Sastre vant Tour de France i 2008 i tillegg til at Denis Mensjov vant Giro d`Italia i 2009 og Vuelta a España i 2007. Russeren er også senere tildelt seieren i Vueltaen fra 2005 (Roberto Heras ble tatt for doping).

Flere hjelperyttere på vei?
- Mensjov er en allsidig rytter som også behersker enkeltstarter, og hans ferdigheter passer perfekt med en klatrer som Carlos Sastre. Vi satser også på å signere noen flere ryttere, avslutter sveitseren.

Det forventes at Sastre og Mensjov vil ta med seg en eller flere av sine trofaste hjelperyttere fra henholdsvis Cervèlo og Rabobank til Geox foran neste sesong.

PS: Mensjov var lenge ryktet på vei til Team Katjusja og Astana.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!