Det er ikke lenger sykkelsesong, men det skjer fortsatt ting i sykkelsporten.

Flere ryttere har ikke funnet seg lag før neste sesong, mens andre bytter arbeidsgiver. Vi begynner i Kasakhstan.

Andrey Kashechkin blir i Astana. Rytteren ble utestengt for doping i 2007, og syklet for Lampre før han dro tilbake til hjemlandet og Astana. Det siste oppholdet i Astana har vært langt fra suksessfullt, og det har vært ryktet at 31-åringen drar til Russland og RusVelo, som håper å bli et lag på sykkelsportens nest høyeste nivå. Laget har skaffet seg talentfulle Ivan Rovny, samt flere russere fra Katjusja, men Kashechkin får de ikke.

- Meldingene som har kommet i det siste er fullstendig usanne og idiotiske, skriver rytteren på sin hjemmeside.

Av Katjusja-rytterne som skal til RusVelo kan vi nevne raske Nikolai Trussov og Artem Oveckhin. I tillegg drar Sergey Firsanov, som ble nummer to i Ringerike GP i fjor, til laget.

Norskamerikanske Bjørn Selander forlater Team RadioShack. Den nye arbeidsgiveren heter Team SpiderTech og kjører på canadisk lisens. Selander blir der lagkamerat med Caleb Fairly, som kommer fra HTC.

Namibiske Dan Craven var nær en kontrakt med Europcar, men det ble det ingenting av. Neste sesong vil han sykle for Sigmasport Specialized.

Mirco Lorenzetto er bare 30 år gammel, men nå er nok nok. Spurteren legger opp, og kjørte sin siste sesong i Astana denne sesongen. Italieneren har ingen store meritter å vise til, men dro meg seg en seier fra fjorårets Polen Rundt.

Hva som skjer med Geox-TMC er uvisst, men det ser ikke lyst ut. Denis Mensjov har flere ganger blitt linket til flere lag, men cyclingservice.eu tar det et steg videre. De har nemlig ført opp den russiske bjørnen som Katjusja-rytter neste sesong. Det er imidlertid ikke blitt bekreftet, men også anerkjente CQ-ranking melder denne overgangen.

Juan Jose Cobo ser ikke ut til å ha funnet et nytt lag ennå, og kanskje håper han at Geox består. Det er imidlertid lite sannsynlig at laget også finnes neste sesong. Stortalentet Fabio Felline forlater laget og blir Androni-syklist, mens Fabio Duarte som kjent drar til Colombia.