*Nettavisen* Sport.

Mer berømt i Italia enn Norge

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Kurt Asle Arvesen stortrives i ambisiøse Team CSC, som denne uka startet hardkjøret i Italia. Etter fjorårets etappeseier i Giro d'Italia er han kjendis i støvellandet.

21.01.04 07:38

Team CSC hadde lørdag en offisiell presentasjon av sitt lag i den italienske byen Lucca. Det danske laget har lagt årets treningsleir til Toscana-området.

Berømt i Italia
- Det er et meget sterkt lag med motiverte ryttere. Vi har ryttere som kan vinne løp helt fra februar måned og hele veien til oktober. Dette blir en skikkelig morsom sesong, lovet sjefen sjøl, Bjarne Riis.

Den samme oppfatningen deler Kurt Asle Arvesen. Nordmannen vant en av etappene i Giro d'Italia i fjor, og ble dermed et kjent fjes i et av sykkelsportens store land.

- Det var stort å vinne i Giro d'Italia - kanskje større i Italia enn i Norge. Jeg blir ikke gjenkjent når jeg er på Gardermoen, men det blir jeg faktisk i Italia, sier den sympatiske proffsyklisten til TV 2 Nettavisen.

Tror på Tour-suksess
Han trente i seks og en halv time tirsdag, og regner med å trene rundt 30 timer i uka de neste ukene. Sesongen er lang og innholdsrik, med både OL og VM på programmet i tillegg til Giro d'Italia og Tour de France.

- Høydepunktene for meg blir Tour de France og OL. Det er ikke tatt ut noe lag ennå, men slik det ligger an nå kjører jeg. Og mulighetene mine er store i de første to ukene i Tour de France, der det er flere etapper som passer meg bra, mener Arvesen.

Han er strålende fornøyd med tilværelsen i Team CSC, og roser treningsopplegget til Bjarne Riis' danske sykkellag. Arvesen beskriver opplegget som revolusjonerende i forhold til hva han har gjort tidligere.

- Vi trener mer spesifikt og gjennomtenkt enn tidligere. Vi sitter ikke bare på sykkelen i seks timer. Det er utrolig profesjonelt her i CSC.

Første mål er Paris - Nice
Etter en vinter med alternativ trening som mountainbike, fjell- og skiturer, føler han at han foreløpig ligger litt etter lagkamerater og konkurrenter.

- Men jeg regner med at jeg har utlignet det i løpet av februar. Og det er først i Paris - Nice i mars at jeg skal være i form, forteller 28-åringen.

Team CSC hadde sin beste sesong noensinne i fjor, med seier i blant annet Liége-Bastogne-Liége. Høydepunktene kom i selveste Tour de France, der det ble tre etappeseire, seier i lagkonkurransen og tre ryttere blant de 15 beste.

Et av verdens beste lag
Målet er å gjøre det enda bedre denne sesongen. Det skal 11 nye ryttere sørge for.

De to italienske stjernene Michele Bartoli og Ivan Basso er nye i laget til Bjarne Riis. Det er også Jens Voigt, Jörg Jaksche, Bobby Julich, Frank Høj, Fabrizio Guidi, Maximilian Sciandri og nykommerne Vladimir Gusev og Brian Vendborg, i tillegg til Kurt Asle Arvesen.

- På papiret er dette et av verdens beste lag, mener U23-verdensmesteren fra 1997, Kurt Asle Arvesen.

Team CSC kjører sitt første ritt 31. januar, da de stiller med åtte mann i Doha International Grand Prix i Quatar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag