Ifølge The Guardian må Tottenhams sportsdirektør Fabio Paratici fratre sin stilling i londonklubben. Bakgrunnen for det er en dom mot han fra Det italienske fotballforbundet (FIGC) fra tiden der han hadde en lignende rolle i italienske Juventus.

Serie A-klubben ble funnet skyldig i å ha lagt fram falske regnskap og ble trukket 15 poeng i den italienske toppdivisjonen som en følge av dette i januar i år. Paratici var én av flere klubbtopper som fikk lengre utestengelser fra fotballen i kjølvannet av dommen.

The Guardian skriver nå at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at denne utestengelsen også skal gjelde på verdensbasis og ikke bare i støvellandet. Dermed kan ikke Paratici lenger fortsette i Tottenham-jobben. Han ble hentet inn som sportsdirektør i klubben tilbake i 2021.

Tottenham har sittet stille i båten angående temaet, frem til onsdag kveld. Nå ber de om svar fra Fifa.

– Vi ber snarest om ytterligere avklaring fra Fifa om detaljene i utvidelsen og dens avvik fra FIGC-sanksjonen, skriver de, og legger til at de vil komme med en oppdatering på saken etter hvert.

LES OGSÅ: Millionene renner inn for Frida Karlsson

Fifa bekrefter

Den 30 måneder lange utestengelsen gjaldt opprinnelig kun for Italia, men onsdag får The Guardian det bekreftet fra Fifa at den også vil gjelde utenfor landets grenser. Forbundet opplyser følgende i en uttalelse til avisen:

– Fifa kan bekrefte at som en følge av et ønske fra Det italienske fotballforbundet (FIGC), har styrelederen i disiplinærkomiteen bestemt at utestengelsen gitt av FIGC mot flere fotballedere nå skal gjelde på verdensbasis, heter det i uttalelsen.

Juventus har erklært sin uskyld i saken og anket den. Det er ventet at en endelig kjennelse kommer i mai.

Beskjeden fra Fifa kommer på et tidspunkt der Tottenham jobber med å få inn en ny manager, etter at Antonio Conte nylig fikk sparken. Paratici ville trolig vært en svært sentral mann i jakten på en ny sjef for Premier League-klubben.

The Guardian skriver også at Paratici og klubbledelsen er i full gang med å planlegge sommerens overgangsaktivitet.

Jakter CL-spill

Spurs publiserte så sent som tirsdag et intervju med sportsdirektøren, der han omtalte sparkingen av Conte som et rett valg.

LES OGSÅ: Kjøper ikke Norge-forklaringen: – Det stemmer ikke

Han oppfordret også alle som er glad i klubben til å dra i samme retning, for å sikre en god avslutning på sesongen.

Det er Contes tidligere assistent, Cristian Stellini, som skal lede laget ut den inneværende sesongen. Han får med seg Ryan Mason som assistent. Store deler av teamet Conte hadde hentet inn i klubben, blir også med ut sesongen.

Mauricio Pochettino, Julian Nagelsmann, og Roberto De Zerbi er blant de som kobles med å overta som manager til sommeren.

Tottenham ligger for tiden som nummer fire i Premier League, en plass som vil gi Champions League-spill neste høst, men klubber som Liverpool og Newcastle jakter like bak, når sesongen nå snart går inn i en sluttfase.