Gå til sidens hovedinnhold

Mer enn en vanlig seier

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok NM-gull på 5000-meter søndag.

– I tillegg til gullmedaljen var det også en herlig personlig seier. For det aller viktigste for meg nå er å være tilbake på friidrettsbanen, sier en lykkelig Karoline Bjerkeli Grøvdal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I ensom majestet gjorde hun unna halvmila på 16.08,22, uten å få tatt ut alt hun er god for. Dette var hennes første baneløp siden VM i Osaka i fjor. Siden har hun slitt voldsomt som følge av spiseforstyrrelser.

– Det har vært et vanskelig år. Men nå ser det heldigvis ut til at jeg har lagt problemene bak meg. Jeg føler meg helt frisk, og ser framover igjen, sier 18-åringen fra Isfjorden ved Åndalsnes.

Tenkte aldri på å gi seg
– Vurderte du på noe tidspunkt å gi deg med idrett?

– Nei, aldri. Tvert imot, det var ønsket om å komme tilbake som motiverte meg og som hele tiden var den store drivkraften. For meg som er så glad i idretten er det utenkelig å kutte den ut, sier Karoline, som takker en rekke gode hjelpere og et omfattende støtteapparat for at hun klarte å komme seg gjennom motgangen og den vonde tiden.

– Men den har også lært meg mye. Du blir mye mer oppmerksom og bevisst på ting når du har vært gjennom en slik periode, påpeker hun.

Varm velkomst
Det ble et hyggelig gjensyn med stortalentet, som ble europamester for junior på 3000 meter hinder i fjor. Hun fikk en varm velkomst fra et entusiastisk publikum.

– Det føltes godt. Det er i det hele tatt deilig å være tilbake i miljøet. Det er det som er livet mitt, sier romsdalingen, som hadde gledet seg veldig til sitt comeback.

– Det var kjempeartig. Men det er klart jeg var spent, for jeg mangler jo konkurransetrening. Jeg har imidlertid trent bra helt siden i vinter. Da la jeg grunnlaget med mange mil på ski, sier Karoline, som også er en talentfull langrennsløper.

Må velge neste år
Langrenn har hun også tenkt å fortsette minst et år til. Men etter kommende sesong, når hun er ferdig med sitt siste år på Norsk Toppidrettsgymnas på Lillehammer, tvinger det seg fram et valg – ski eller friidrett.

I mellomtiden jobber Isfjorden-jenta ufortrødent videre med sitt systematiske treningsarbeid. Noen konkurranser til blir det også, før hun gir seg med friidrett for i år – i første omgang junior-NM om tre uker.

– Jeg tar denne sesongen som trening til neste år, sier Karoline, som også akter å komme tilbake på 3000 meter hinder, der hun i fjor satte norsk rekord med 9.33,19.

Men viktigere enn både gullmedaljer og rekorder er det at hun har overvunnet problemene og er tilbake igjen. Det er den aller største seieren.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå