RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer enn ære på spill i derby

(scanpix)
Real Madrid tar i mot Barcelona på søndag, og som vanlig står mye på spill mellom to av verdens mest rivaliserende klubber.

Begge lagene trenger desperat en seier. Ikke bare for å tilfredsstille sine superkritiske fans, men de kjemper også om viktige poeng.

Real ligger likt med Valencia på toppen av tabellen, men med dårligere målforskjell når det gjenstår fem kamper.

Hardt presset
Et tap eller uavgjort mot Barca, som ikke har vunnet på Santiago Bernabeu siden 1997, vil gi Valencia et overtak i innspurten.

Etter en rekke skuffende resultater for hovedstadsklubben, blant annet tap i den spanske cupfinalen og utslåelse av Champions League, ligger Real-trener Carlos Queiroz` jobb i en tynn tråd.

- Hver kamp har blitt Real Madrid mot resten av verden, sier Queiroz til AFP. Han refererer til sine kritikere og det enorme presset.

- Men det har i det minste brakt spillerne tettere sammen. Vi skal motbevise kritikken, tillegger den portugisiske treneren.

Barca på gang
Barcelona-trener Frank Rijkaard er derimot fornøyd om dagen. Da Real slo Barca 2-1 på Nou Camp i desember, var det mange som krevde hollenderens avgang.

Men etter 15 kamper på rad uten tap, og tredje plass på tabellen, er Barcelona-fansen mer optimistiske.

- I den formen vi er nå kan vi vinne i Madrid, sier Rijkaard.

- De slåss om seriemesterskapet, men vi har heller ikke gitt opp, han understreker at de kun er syv poeng bak de to tetlagene.

Selv om Barcelona kan ende opp uten et eneste trofé i år, er Rijkaard i ferd med å bygge opp et slagkraftig lag etter mange magre år på Nou Camp.

Lite skader
Ronaldo er tilbake for Real, men Queiroz må klare seg uten Francisco Pavon. Det er ventet at Ivan Helguera vil ta plass med Raul Bravo i midtforsvaret, og at Jose Gutierrez går inn på midtbanen ved siden av England-kaptein David Beckham.

Carles Puyol er Barcelonas eneste bekymring på skadefronten. Den spanske landslagsspilleren vil gå gjennom en test lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere