Omsetningen nådde 160 millioner, og dermed kan klubben glede seg over et overskudd på elleve millioner kroner. Dette er et tall klubben sier seg meget godt fornøyd med, særlig fordi overskuddet kommer av driften, ikke spillersalg.

- Salg av spillere utgjør nesten ingenting. Inntektene er skapt gjennom vanlig drift, og vi er stolte av at vi både maktet å vinne serien, bygge en ny hovedtribune og levere et godt økonomisk resultat i en og samme sesong, sier daglig leder Bjørn Dahl til Brann.no.

Konsernet Sportsklubben Brann omfatter også Stadion Event og Brann Stadion as, men det meste av omsetningen ligger i selve sportsklubben. Inntekstøkningene i fjor var på formidable 65 millioner kroner, og en vekst på 70 prosent over tolv måneder.

For å generere slike inntekter har naturlig nok Brann pådratt seg langt fler utgifter enn før. Men både Bjørn Dahl og økonomiansvarlig Terje Martinsen forsikrer at pengebruken har vært fornuftig.

- Kostnadene står ikke stille mens inntektene bare øker. Men vi har brukt penger på en bevisst måte, og for å kunne ta vare på de mulighetene som har bydd seg for Brann. Vi har også investert penger som vi vil få glede av i årene fremover, forsikrer Martinsen.

I en sommer der Brann kjente lukten av gull, gikk de til innkjøp av Hassan El Fakiri og Azar Karadas, som ikke var budsjetterte investeringer. De bidro som kjent til at klubben lyktes. Men dyre kjøp til tross, førte solide inntekter til et netto overskudd på en drøy million mer enn budsjettert, og mer enn dobbelt så høyt som overskuddet på 4,8 millioner fra 2006.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.