*Nettavisen* Sport.

Mer muskler for «Psycho»

Stuart Pearce var som spiller kjent for sin robuste fysikk. I sommer har han hentet en god porsjon muskler til Manchester City.

15.08.06 15:34

Forrige sesong var den første hele med Stuart Pearce som manager i Manchester City.

Og lillebror i Manchester så ut til å gå mot en hyggelig plassering.

Men da plassen var sikret, tok spillerne sommerferie, og ni av sesongens ti siste kamper endte med tap. Dermed endte The Citizens til slutt på en skuffende 15. plass.

Nå har Pearce tatt affære.

Ut med James
Sist sesong var det for mange artister og for lite muskler i spillertroppen. Derfor har «Psycho» hentet inn gutter med hår på brystet i alle lagdeler.

Bakerst erstatter den svenske landslagskeeperen Andreas Isaksson en rufsete David James.

Inn i forsvaret kommer Hatem Trabelsi fra Ajax. Den tunisiske VM-kapteinen kan benyttes både på høyrebacken og som midtstopper.

- Han er en av de beste bosmanspillerne denne sommeren, sa Pearce til Sky Sports etter at overgangen var i boks.

Se her for spillerstallen og terminliste

Se her for spillere kjøpt og solgt denne sommeren

Se her for Citys treningskamper denne sommeren

Plassering i fjor:
15. plass.

TV 2 Nettavisens tips:
9. plass

Pearce håper å beholde Sylvain Distin, men at franskmannen måtte gi kapteinsbindet til Richard Dunne er et signal om at Distin kan være på vei bort.

Manglet goalgetter
På midtbanen har City fått inn Dietmar Hamann fra Liverpool og Ousmane Dabo fra Lazio. To defensive slitere, som kan gi Claudio Reyna og Joey Barton friere tøyler fremover.

Helt fremst viste Andy Cole visse tegn av gammel storhet, men verken han, Darius Vassell eller Georgios Samaras viste seg å være goalgetteren City trengte. Cole ble klubbens toppscorer med ni mål sist sesong.

Nå har Pearce forsterket med den italienske spissen Bernardo Corradi og terrieren Paul Dickov, som er tilbake i klubben etter opphold i Leicester og Blackburn.

Men alle nykommerne vil ikke stoppe Pearce fra å bruke klubbens mange, og lovende, unggutter.

Slipper ungdommen til
Forrige sesong fikk tenåringene Micah Richards, Nedum Ouoha og Stephen Ireland flere muligheter til å vise seg frem, og benyttet sjansene på best mulig vis.

Ireland, som fortsatt ikke har fylt 20 år, var på banen i 24 kamper sist sesong. Han fikk også sin debut for Irland.

Den det knyttes størst forventninger til er Richards, som nylig signerte en ny kontrakt som holder ham på City of Manchester Stadium til 2010.

- En rekke klubber viste interesse for ham, men verken Micah, hans far eller agenten hans ønsket at han skulle forlate klubben. Da han fikk kontraktsforslaget for gjennomlesing, så han såvidt på det. I stedet gjorde han det krystallklart at han det eneste han ønsket var å spille fotball for oss, sa Pearce til klubbens hjemmeside.

Neste unggutt som kan få sitt gjennombrudd er 16 år gamle Daniel Sturridge, som har banket inn mål i bøttevis på Citys juniorlag.

- Manageren henter opp spillere fra ungdomslaget og jeg tror jeg kan få sjansen min tidligere i City enn noe annet sted. Det handler om å komme seg inn på førstelaget og å gjøre det bra, sier han.

TV 2 Nettavisen synes City har et spennende mannskap på gang, og dersom spillergruppen skjønner at sesongen varer i 38 serierunder, kan de være med å kjempe om en Uefa-cupplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.