Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer ro for Solbakken

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Seieren mot Hamburg før landslagspausen har gitt Ståle Solbakken etterlengtet ro i Köln

Oslo (ANB): Ståle Solbakken og Köln har fått en dårlig start på sesongen, men skaffet seg et pusterom med seier mot Hamburg sist runde.

Etter bare ett poeng på de tre første kampene kunne ikke 4-3-seieren over Hamburg for to uker siden kommet mer beleilig for Ståle Solbakken. Den lettet på trykket rundt Köln-treneren, og ga hele klubben en god inngang til landslagspausen.

Solbakken innrømmer gjerne at det siste har vært viktig.

– For oss var det viktig å få tre poeng før denne pausen. Det ga oss ro, og vi har nå hatt gode individuelle treninger med mange spillere her. Vi er veldig klare for søndagens kamp, sier den tidligere FCK-treneren til lokalavisen Express.

Advarer mot Nürnberg
Motstander søndag er Nürnberg, som på side har åpnet sesongen med to seirer og to tap. Før landslagspausen slo Håvard Nordtveits tidligere klubb Augsburg 1-0.

Ståle Solbakken er uansett optimistisk foran kampen hjemme på RheinEnergie Stadion.

– Jeg håper og tror at vi kan dra nytte av de to siste kampene, sier Solbakken – men advarer samtidig mot å ta lett på oppgaven.

– Nürnberg er et godt organisert lag. Det så jeg mot Dortmund sist. De er solide defensivt og ligger kompakt. I tillegg er de farlige på dødball. Alt dette må vi jobbe med foran kampen, sier han.

Ny forsvarsspiller
Solbakken kan også glede seg over en ny spennende tilvekst siden forrige serierunde. Tunisiske Ammar Jemal er hentet på lån fra sveitsiske Young Boys – og kan få sin debut allerede søndag.

– Jeg må se mer av ham på trening de neste dagene. Det spørs hvor mye ekstra trening han trenger, sier Solbakken – som har planen klar for å få klubbens nye forsvarsspiller i kampform.

Nylig ble nemlig Tromsøs fysioterapeut Björn Vidar Stenersen ansatt som fysisk trener i Köln. Han får jobben med å følge opp tunisieren. (ANB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!