SANDEFJORD (procycling.no): Når hovedfeltet strekker seg nedover paradegaten i Oslo den 10. august, vil flere av sykkelsportens aller største stjerner forsøke å henge på.

Det er allerede klart at Andy Schleck, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug, Frederik Wilmann og medarrangør Thor Hushovd stiller.

Og alle gjør det gratis. Hvordan han får det til?

- Jeg må skryte litt av opplegget og Oslo som by. I tillegg går pengene som samles inn ene og alene til kreftsaken. Kreftforeningen er også med og arrangerer rittet, forteller Thor Hushovd til procycling.no.

Hesjedal og Selander
Det som er klart er at Jeremy Hunt, Brett Lancaster (begge Cervélo TestTeam), Ryder Hesjedal (Garmin-Transitions) og Bjørn Selander (Team RadioShack) slutter seg til feltet under Oslo Grand Prix.

Les også: Hushovd mot Cavendish på Karl Johan?

Det morsomme med de to sistnevnte er begge rytterne har norsk opphav. Hesjedals aner er fra Hordaland. Ryders oldefar, Mons Hesjedal, emigrerte til Canada fra Hesjedal i Stamnes på slutten av 1800-tallet.

Bjørn Selander har deler av slekta si i Grenlands-området. Pappa Dag var i sin tid en framgangsrik rytter i Grenland sykkelklubb, før han giftet seg og stiftet familie i USA.

Signert av Armstrong
Selv om 22 år gamle Selander ble signert av Lance Armstrongs stjernelag i 2009, er det Hesjedal som foreløpig har den høyeste stjernen internasjonalt.

I Tour de France ble Garmin-rytteren nummer syv sammenlagt, etter å ha overbevist stort både i fjellene og på brosteinen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hesjedal lå i brudd under den svært krevende 3.-etappen mot Arenberg-skogen, og til slutt var det kun vår egen Thor Hushovd, Geraint Thomas (Team Sky) og Cadel Evans (BMC Racing) som klarte å hamle opp med ham i spurten.

Fortsetter jakten
Både under og i etterkant av Tour de France, har den norske Cervélo-stjernen forhørt seg med en rekke ryttere om de kan sette av en tirsdag i august til en god sak.

Les også: Livredde proffer tapte mot 19-åring

Jakten fortsetter selv om Hushovd nå innvilger seg en sjelden ferieuke sammen med familien på Sørlandet.

Belgiske Philippe Gilbert ble forespurt, men han er opptatt med bryllup i denne perioden. Alessandro Petacchi var forespurt, men diskvalifiserte seg selv da dopingrykter blusset opp igjen i hjemlandet.

- Jeg orker ikke å ha det der gående, selv om det foreløpig baserer seg på rykter og spekulasjoner, sier Hushovd om Petacchi.

Vrient med Cav, kanskje Contador?
procycling.no har tidligere omtalt kandidater som Mark Cavendish, Alberto Contador, Jens Voigt og Robbie McEwen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det har vist seg vanskelig å få Cavendish til arrangementet, mens årets vinner i Tour de France er positiv til prosjektet.

Om han faktisk dukker opp den 10. august, er foreløpig ikke avklart. Ettersom Petacchi har blitt vraket, har McEwen dukket opp som en av de heteste sprintutfordrerne til Hushovd.

- Jeg tar bare med folk som ikke kan slå meg, fleiper Hushovd.

Følg med på procycling.no utover for flere nyheter om Oslo Grand Prix!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!