RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pokerstarsblog.nu/Betsson.com

Mer suksess for norske pokeress

Sist oppdatert:
De er unge og allerede rike pokerspillere. Nå blir de enda rikere.

Fire nordmenn - alle 22 år eller yngre - er fortsatt med i European Poker Tour Dublin, hvor vinneren reiser hjem med drøyt fire millioner kroner. Av de 224 som stilte til start, er det nå bare 24 spillere igjen.

Alle er garantert 80.000 kroner. Det kostet 62.000 kroner å delta.

Fornøyd Lodden
En av de som ligger best an, er Johnny Lodden fra Jørpeland. 22-åringen har vært en pokerstjerne på internett i flere år allerede, og var forrige EPT-sesong den spilleren som kom i pengene flest ganger. I Dublin denne uka har han stort sett vært i tetsjiktet av turneringen.

Etter at spilledag to tok slutt natt til fredag, satt han med 208.600 i sjetonger. Gjennomsnittet er 140.000.

- Det har gått bra til nå. Men jeg skulle gjerne hatt 100.000 til å rutte med, sier Lodden til Nettavisen.

- Jeg tror vi får en nordmann på finalebordet. Kanskje fire, gliser han.

Meritterte spillere
Hvorfor ikke? De fire nordmennene som fortsatt lever i EPT Dublin har alle levert store pokeprestasjoner tidligere:

  • Annette Obrestad (19) fikk 11,3 millioner kroner for seieren i World Series of Poker i London tidligere i høst.
  • Kristian Kjøndal (22) endte på fjerdeplass i fjorårets EPT-finale i Monte Carlo, og fikk 3,8 millioner kroner for innsatsen der.
  • Trond Erik Eidsvig (22) tjente to millioner kroner på sin femteplass i Barcelona i årets sesongåpning i European Poker Tour.

Annette Obrestad har 284.000 i sjetonger nå, ifølge Betsson.com, som følger turneringen direkte. Kristian Kjøndal har 144.500 og Trond Erik Eidsvig har 76.700.

Lodden slo ut Høivold
Iren Andy Black har feid konkurrentene av bordet så langt, og er i skrivende stund den kanskje største favoritten. Black har 320.000, mens spanjolen Simon Munoz har 315.000. Obrestad ligger på tredjeplass og Lodden på femteplass.

Johnny Lodden slo faktisk ut Nettavisens pokerblogger Andreas Høivold, vinneren av EPT Dortmund forrige sesong. Det skjedde helt på slutten av spilledag to, da Høivold og Lodden endte all-in før floppen.

- Han spilte opp UTG («under the gun», i førsteposisjon, red. anm.), og jeg satt med damepar og høynet. Han bød til 6.600, jeg gikk til 21.000 og så pushet han all-in. Så gikk jeg i boksen og tenkte lenge før jeg synte, forteller Lodden til Nettavisen.

Høivold hadde AK, altså et ess og en konge, og fikk ingen hjelp av de fem felleskortene som kom på bordet. Dermed måtte den sympatiske 35-åringen fra Kristiansand takke for seg like før pengepremiene kom på bordet.

Fortsetter fredag
Annette Obrestad hentet mesteparten av sine sjetonger da hun slo ut Mike McDonald med A-Q mot J-J, mens Kristian Kjøndals nøkkelpott ifølge Pokerstarsblog.nu kom da han fikk et tierpar med 10-9 på hånden mot Thierry van den Bergs A-4.

Det var hele ti nordmenn med da torsdagens spilleøkt startet. I tur og orden ble Terje Augdal, Jan-Olav Sjåvik, Andreas Hagen, Ørjan Holt, Thor Hansen og altså Andreas Høivold slått ut.

Turneringen fortsetter fredag klokken 15.00 norsk tid. Da skal de 24 spillerne mest sannsynlig spille ned til finalebord, altså åtte spillere. Disse åtte spillerne skal fullføre turneringen lørdag, da millionene skal deles ut.

Johnny Lodden og Kristian Kjøndal ble trukket til å sitte på samme bord, ved siden av hverandre, fredag. De to nordmennene får også selskap av Andy Black, som sitter til høyre for Kjøndal. Det bør bli en spennende dag for norske pokerfans...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere