*Nettavisen* Sport.

Mer trener – mindre reiseleder

Landslagstrenerne i langrenn skal slippe å leke reisebyråkonsulenter.

03.04.08 11:31

Å bestille flybilletter, hotellovernattinger og leiebiler er kanskje ikke det du tenker på som typiske oppgaver for en trener. Likevel har en stor del av arbeidshverdagen til landslagstrenerne i langrenn bestått i å organisere logistikk.

Det blir det nå slutt på.

Morten Aa Djupvik, Egil Kristiansen og Ulf Morten Aune skal bruke mer tid på oppfølging av utøvere og mindre tid på administrativ jobbing.

- Flinkere på gjennomføring
- En av de viktigste tilbakemeldingene vi fikk fra løperne under sesongevalueringen denne uka, var at vi må bli flinkere på gjennomføring av de sportslige planene. Planene er gode nok, men ikke gjennomføringen. Det mener vi skyldes at trenerne har brukt for mye tid på administrasjon. Derfor fritar vi nå hovedtrenerne for de tre elitelandslagene for administrative oppgaver, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Han mener løperne vil nyte godt av den nye ordningen gjennom hele treningsåret.

- De vil få bedre oppfølging på samling, men trenerne vil også få bedre tid til å følge opp utenom samlingene. Det kommer nok til å bli flere hjemmebesøk, sier Skinstad.

Bedre oppfølging
Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen ønsker endringene velkommen.

- Det gjør meg ingenting å være reiseleder og hovedleder, men det kan gå på bekostning av muligheten til å følge opp hver enkelt løper.

Han tror løperne vil oppleve den største forandringen i forbindelse med konkurranser.

- Først og fremst vil jeg kunne følge opp bedre rett i forkant og ikke minst rett i etterkant av en konkurranse. Spesielt er det viktig å få fulgt opp når det ikke har gått bra. Det er lov å være skuffet, men man må få det ut så fort som mulig, poengterer Kristiansen overfor Nettavisen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.