Mer trøbbel for City-back

Citys David Sommeil (blå trøye) kom i fokus mot Blackburn. Her fra oppgjøret mot Tottenham tidligere i år.

Citys David Sommeil (blå trøye) kom i fokus mot Blackburn. Her fra oppgjøret mot Tottenham tidligere i år. Foto: AP/Scanpix

Manchester City-backen David Sommeil er igjen i søkelyset etter en ny usportslig hendelse på banen. Etter kampen ble franskmannen anklaget for å ha spyttet på Blackburns Paul Dickov.

07.05.06 22:26

Sommeil anklaget sist uke Arsenals Robin Van Persie for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot ham, og fotballforbundet (FA) har startet etterforskningen. Nå har forbundet fått nok en sak med Sommeil i fanget.

Hvis spyttingen er fanget opp av et av kameraene, vil Sommeil garantert bli hardt straffet av FA. Og da hjelper det ikke at kontrakten med City er ute og at han sannsynligvis forlater klubben.

Sørget for Tugays røde

Som ikke det var nok, var Sommeil involvert i hendelsen som førte til at Blackburns tyrkiske midtbanespiller Tugay fikk rødt kort etter en times spill. Tugay kastet seg inn i en duell med Sommeil, og selv om det ikke så ut til å være alle verdens kontakt ble franskmannen liggende igjen og dommer Howard Webb ga Tugay rødt kort.

- Jeg så ikke den situasjonen, men jeg vet at spilleren (Sommeil) ikke hadde gjort seg populær etter spyttingen på Dickov i 1. omgang, sa Blackburn-manager Mark Hughes til Sky Sports etter kampen.

Uten Gamsten

Hughes valgte å hvile blant andre Morten Gamst Pedersen i årets siste kamp, og flere reserver fikk prøve seg. Det gikk veldig bra.

- Jeg er kjempefornøyd med prestasjonene i dag. Og denne kampen eksemplifiserer den gode sesongen vi har hatt totalt sett, sa Hughes.

- Selv etter at vi ble 10 mann spilte vi klokt og taktisk, selv om det ble vanskelig.

Blackburn endte på 6. plass og er klar for UEFA Cup-spill neste sesong.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.