Gå til sidens hovedinnhold

Mer trøbbel for Mifsud

Michael Mifsud var banens ener, men har igjen provosert sin arbeidsgiver og sine lagkompiser. Se hvorfor her.

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): LYN – LILLESTRØM 3-3: Tre Lillestrøm-spillerne omringet Michael Mifsud etter at han scoret sitt første mål mot Lyn onsdag, og forsøkte å nedtone malteserens scoringsfeiring etter 2-1-målet. Malteseren fikk gult kort for å ha tatt av seg drakta etter målet, men i Lillestrøm reagerer man mer på det faktum at Mifsud kastet drakta i bakken etter scoringen.

- Man kaster ikke drakta si i bakken, sier Frank Grønlund.

- Det er tabu.

Ødelegger for seg selv
LSKs daglige leder er ikke videre imponert over malteserens oppførsel etter en snau times spill. Og han tror i alle fall ikke spissen, som onsdag scoret sitt åttende seriemål for sesongen, har gjort det noe lettere for seg selv i sin jakt på en ny arbeidsgiver.

- Det er andre klubber som ser dette, og spesielt engelske klubber vil reagere på noe slikt. Der er det helt utenkelig å slenge dritt om din egen klubb, selv om du skal skrive under for en ny klubb dagen etter.

Grønlund mener onsdagens handling kun vil skade Mifsud selv.

- Jeg tror andre klubber vil kvie seg for å hente en spiller som gjør noe slikt. Det sender ikke ut noen gode signaler, mener den gamle forsvarskjempen.

«Inn på kontoret»
Nå varsler han at klubben vil ta tak i hendelsen, uten at han vil blåse den så voldsomt opp.

- Vi vil ta oss en prat med Michael, men mest for å gi ham råd. Michael er ikke en A4-type, og kanskje er det derfor han er den spillere han er. Mot Lyn var han strålende, og av og til er det litt godt at man ikke bare har trauste nordmenn i laget, sier Grønlund med et lurt smil om munnen.

- Det vil ikke være aktuelt å straffe ham med bøter eller lignende?

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg, sier Grønlund, som understreket at han ikke hadde pratet med sportslig ansvarlig Jan Åge Fjørtoft om hendelsen før han pratet med TV 2 Nettavisen.

- Ingen symbolsk handling
Hovedpersonen selv mener imidlertid ikke at han provoserte eller gjorde noe galt da han feiret Lillestrøms 2-1-mål på onsdag.

- Det var bare en helt naturlig feiring, og ikke noe symbolsk i det jeg gjorde, understreker Mifsud ovenfor TV 2 Nettavisen, som nok en gang var skuffet over å bli byttet ut.

Han har spilt alle Lillestrøms 17 seriekamper denne sesongen, er klubbens toppscorer, men har ennå til gode å spille 90 hele minutter i serien. 14 ganger er han blitt byttet ut, tre ganger har han kommet inn som innbytter. Med 1118 minutters spilletid betyr det at han i snitt har vært på banen i 65 minutter av hver kamp.

Det liker malteseren dårlig.

Sint og skuffet Mifsud
- Jeg er skuffa, og jeg er sint, sier Mifsud etter nok en gang å ha blitt byttet ut – til tross for at han var kampens gigant.

- Det er blitt en vane, før kampen kan du nesten vedde på at jeg blir byttet ut, sier Mifsud hoderistende.

- Rösler sier at han trengte noen som jobbet hjemover, og at du virket sliten og bare gikk på offensive løp?

- Se kampen en gang til på video. Da vil du se at jeg ikke er sliten, mener Mifsud, som ikke hadde noe nytt å meddele i forhold til sin fremtid på Åråsen.

Coventry har lenge vært nevnt som en potensiell ny arbeidsgiver etter at de forrige uke mistet sin superspiss, Gary McSheffrey, til Birmingham.

Frustrert lagkamerater
Om Mifsud skulle bli McSheffreys erstatter på Ricoh Arena så vil det garantert vekke blandede reaksjoner på Åråsen. Mens spillere og trenere onsdag var flinke å skryte av hans utrolige prestasjoner i Lyn-kampen, så sa Arild Sundgots reaksjon etter en drøy halvtime det meste:

Mifsud skar inn fra skrått hold, men i stedet for å spille en umarkert Sundgot på femmeteren, klinket Mifsud ballen i nettveggen. En kraftig provosert Sundgot veivet med armene og sa til Mifsud akkurat hva han mente om malteserens egoisme, men etter kampen ønsket han ikke å svare på hvordan det var å spille med en slik spiller. Se den og de øvrige Mifsud-episodene ved å trykke playknappen i videovinduet øverst.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto