Merckx kritiserer Contador

Alberto Cantador og Eddy Merckx

Alberto Cantador og Eddy Merckx Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Og det er flere enn spanjolen som får gjennomgå av legenden.

27.06.11 23:41

Eddy Merckx blir ofte sett på som tidenes beste syklist. Derfor har han fortsatt stor makt i sykkelmiljøet, ti tross for at det er over 30 år siden han la opp.

I et intervju med den franske avisen L’Equipe, som cyclingnews har gjengitt deler av, langer han ut med kritikk i både den ene og andre retningen.

Lyst på en splitter ny Merida-sykkel? Bli med i vår Tour de France-konkurranse!

En av de som får gjennomgå er regjerende Giro d’Italia og Tour de France-mester, Alberto Contador.

- Respektløs oppførsel
Da han i overlegen stil vant årets giro ga han bort etappeseiere til både Jose Rujano og Paolo Tiralongo. Det samme gjorde han opp Col du Tourmalet under fjorårets tour. Da var det Andy Schleck som fikk passere målstreken først.

- Jeg likte det ikke da han ga bort etapper slik han gjorde. Det er ikke veldig sunt, og også respektløst ovenfor publikum. En ekte mester skylder seg selv å kjøre med mer bravur. Jeg ville ikke ha likt å bli gitt en seier i ren veldedighet, sier mannen som selv står oppført med 525 proffseire.

Belgieren er heller ikke fornøyd med at Contadors dopingsak har dratt ut i snart et år. Spanjolen testet positivt under fjorårets Tour de France, men ikke før etter at årets utgave av det franske rittet er ferdigkjørt vil CAS avgjøre Contadors skjebne.

- Om han blir dømt vil han miste tittelen fra 2010-utgaven av Tour de France, 2011-utgaven av Giro d’Italia og touren han gjør seg klar for nå. Det er veldig irriterende.

- For å være ærlig skjønner jeg ikke hva som skjer, hvorfor ekspertene fortsatt må undersøke en prøve de har diskutert i et år nå. Hvorfor tar det så lang tid?

Kjøper ikke biffteorien
Den belgiske legenden mener at det virker som at WADA har vært i krig med sykkelsporten siden Hein Verbruggen var UCI-president, og mener at det muligens er politiske motiver som spiller inn.

Noe han derimot ikke tror på er Contadors forklaring på sine positive dopingprøver.

- Det som irriterer meg mest om denne historien er hans (Contadors, red. anm.) forsvar. At det var en clenbuterolforgiftet biff som er forklaringen har jeg aldri blitt overbevist om.

Noe annet Merckx er negativt innstilt til er den nye «ingen sprøyte»-politikken som sykkelsporten har innført.

- UCI går for langt når de nå forbyr sprøyter med produkter som skal hjelpe syklistene med å hente seg inn igjen. Det er idiotisk og farlig. Som en konsekvens tar rytterne piller som er farlige.

- Det syklistene gjør i en Grand Tour er ekstraordinært, så hvorfor pålegge dem slike strenge regler? Hvis leger sier at de trenger restitusjonsprodukter, så gjør de det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag