Gå til sidens hovedinnhold

Merkelig vinnermål ga opptur for Arsenal og Ødegaard

Bisarr scoring avgjorde til fordel for en presset Mikel Arteta og Arsenal.

ARSENAL - NORWICH 1-0:

Hjemmekampen mot nederlagsdømte Norwich ga Arsenal en meget etterlenget seier, og ikke minst en scoring.

Men prestasjonen til Mikel Artetas mannskap var det få som lot seg imponere over. Martin Ødegaard spilte for øvrig hele kampen på Arsenals offensive midtbane, uten å komme med bidrag som var direkte avgjørende for The Gunners.

Les også: Ronaldo tilbake med et smell i United-trøya: - Det er helt utrolig

Avgjørelsen falt midtveis i andreomgangen, da kantspiller Nicolas Pépé først skjøt i stanga etter å ha blitt spilt fri av Bukayo Saka.

Ivorianeren fikk ballen tilbake etter stolpetreffet. Og Pépé fikk da kranglet ballen tilbake i stanga, og deretter videre mot mål. Der ventet Pierre-Emerick Aubameyang med kort og vidåpen vei til nettet. Gaboneren kunne enkelt trille inn 1-0.

En stund var det uklart om Aubameyang befant seg i offside. Men reprisene viste at spissen kom seg på riktig side etter Pépé hadde truffet aluminiumen med første avslutning.

Les også: Uvanlig Haaland-mål før målmaskinens VAR-straffe avgjorde

Arsenal kunne, og skulle nok ha vunnet med en tryggere margin, men blir i likhet med motstander Norwich stående med bare ett mål på de fire første ligarundene.

Blant annet burde Emile Smith Rowe ha punktert oppgjøret like før slutt, men Arsenal-juvelen tapte den duellen mot en velspillende Tim Krul i Norwich.

På overtid kunne Teemu Pukki ha forlenget Arsenals mareritt med en utligning mot spillets gang. En oppofrende blokkering i Arsenals forsvar hindret dog en fortsatt full krise i poengprotokollen.

The Gunners og trener Arteta er borte fra jumboplassen på tabellen, og har minimum to lag, lørdagens mostander Norwich og Newcastle, bak seg når fjerde spillerunde er over.