*Nettavisen* Sport.

Mertens avfeier at stort trykk fra Liverpool-fans vil påvirke Napoli

TRUSSEL I FRONT: Napoli-angriper Dries Mertens kan gjøre skade mot de fleste motstanderlag, særlig på kontringer. Det kan passe bra mot et Liverpool som må fram og jakte mål. Foto: Ciro De Luca (Reuters / NTB scanpix)

Stjernespilleren har nemlig vært på Anfield før. Riktignok under helt andre omstendigheter.

12.12.18 23:23

Det gjenstår noen få timer før det skal avgjøres om enten Liverpool eller Napoli - eller et mindre sannsynlig scenario med begge - avanserer til Champions Leagues åttedelsfinaler.

Belgiske Dries Mertens (31) er blant Napolis aller største profiler, og en spiller Liverpool definitivt må se opp for. I et intervju med The Times forteller Mertens at han ikke ble nevneverdig imponert over stadiontrykket på Anfield den gangen han satte fot der sist.

Mertens besøkte Anfield med den nederlandske klubben Utrecht i europaligaen i 2010.

Da møtte han riktignok et B-preget Liverpool som allerede var videre fra gruppespillet før kampen. Rødtrøyene ble ledet av Roy Hodgson, og stilte med spillere som Martin Kelly, Danny Wilson, Christian Poulsen, Nathan Eccleston i startelleveren. Oppgjøret endte 0-0.

Les mer: Norsk Serie A-kommentator gjør comeback

Lite imponert

- Det sterkeste minnet jeg har er at de har et skilt der det står «This is Anfield», og at alle snakket om det. Da tenkte jeg at dette var veldig stort, forteller Mertens.

- Jeg gikk igjennom spillertunellen og spurte hvor dette skiltet var. Jeg fikk til svar at jeg hadde gått forbi uten å legge merke til det. Så da jeg gikk ut til andre omgang så jeg det lille skiltet og tenkte: «Hva er det som er så spesielt med dette?»

Selv om Mertens vet det står mye mer på spill nå, mener han at Napoli ikke har noe å frykte fra Anfield-publikummet tirsdag kveld.

- Jeg vet at dette blir annerledes. Men i Italia er man også fotballgale. Folk er gærne der også, så jeg tror vi er vant med det. For min egen del, så hever det bare prestasjonene til et annet nivå. Det er sånne kvelder vi har lyst til å spille, sier Dries Mertens.

Liverpool Echo er blant dem som legger merke til belgierens uttalelser. Lokalavisa mer enn antyder at Mertens kanskje uttaler seg på tynt grunnlag angående stemningen på Anfield.

Da lagene møttes i Sør-Italia tidlig i oktober ble Lorenzo Insigne matchvinner like før slutt. Det var lite å utsette på at de asurblå vant oppgjøret 1-0.

Må prestere foran mål

På Anfield er Liverpool nødt til å ha minst én scoring, og de må score flere dersom Napoli også finner veien til nettet. Da passer det fint for hjemmelaget at Mohamed Salah nettopp har vist litt av taktene han stadig trakk fram forrige sesong.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har i alle fall aldri tvilt på at Salah skulle leve opp til forventningene også dette året. Klubbens superstjerne scoret 41 mål ganger i alle turneringer forrige sesong, og var sterkt delaktig i at Liverpool tok seg til mesterligafinale mot Real Madrid.

Les mer: Tirsdagens Premier League-rykter

Selv om det ikke har løsnet helt for Salah denne sesongen, sier Klopp at han ikke har tvilt på egypteren. Han har nå scoret 56 mål på 74 kamper for klubben.

- Jeg har ikke vært bekymret ett eneste sekund, innrømmet Klopp etter Salahs tre scoringer mot Bournemouth i ligaen nylig.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOM I FJOR: Mohamed Salah sto for tre mål i Liverpools forrige kamp mot Bournemouth. At stjernen har funnet målformen passer ypperlig både for Liverpool og manager Jürgen Klopp. Laget må vinne mot Napoli tirsdag kveld for å ha håp om en ny finale i Champions League. Foto: Glyn Kirk (AFP / NTB scanpix)

Manageren la til at det ikke er lett å forbedre seg etter å ha scoret 41 mål i en sesong.

Skjebnemøte

Tirsdag er det nye muligheter for å plusse på målkontoen for Salah. Da kommer Napoli til Anfield i en svært viktig mesterligakamp.

Premissene er klare: Liverpool må vinne 1-0, eller med to mål dersom Napoli scorer. Da tar de seg til utslagsrundene i turneringen.

- Vi var ikke gode nok mot Napoli den første kampen, så nå må vi vise at vi er bedre en hva vi viste sist, sier Klopp.

- Jeg mener folk får som fortjent. Er vi gode nok får vi resultatet vi trenger for å gå videre. Hvis ikke får vi gratulere PSG og Napoli. Det er sånn det er, fastslår Liverpools tyske manager.

Formsvikt i utlandet

Premier Leagues topplag har langt ifra vært like overbevisende i Europa denne høsten. Mens Liverpool er eneste lag uten tap i ligaen etter 16 runder, har det samme mannskapet tapt tre av tre bortekamper i Champions Leagues gruppespill.

To seirer hjemme har gitt seks av 15 mulige poeng. Det er nok under forventningene til både Klopp, Salah og de øvrige spillerne hos fjorårets Champions League-finalist.

Selv om målene ikke har kommet like hyppig denne høsten, har Mohamed Salah tidvis fortsatt å imponere. Lørdag scoret 26-åringen altså tre ganger mot Bournemouth. Samtidig ble han den Liverpool-spilleren som har nådd 40 Premier League-mål raskest i klubbhistorien.

Tirsdag kveld kan ett mål være forskjellen på Anfield, for begge lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.