RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP / NTB scanpix

Messi anklages for skattejuks

Sist oppdatert:
Stjernen skal skylde staten 30 millioner kroner.

Lionel Messi oppfører seg stort sett eksemplarisk på fotballbanen, men nå kan den argentinske magikeren være i trøbbel utenfor gressmatten.

Onsdag ble det nemlig kjent at Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, er under etterforskning for å ha unndratt rundt 4 millioner euro i skatt.

Det tilsvarer rundt 30 millioner norske kroner.

Messi: - Har alltid betalt skatt
Messi skriver på sin Facebook-side at han er overrasket over anklagen.

- Gjennom media har vi fått vite om klagen som er levert av spanske skattemyndigheter. Vi er overrasket over nyheten, fordi vi har aldri begått noen straffbar handling. Vi har alltid betalt skatten vår, etter råd fra våre skatterådgivere, som kommer til å avklare denne situasjonen, skriver Barcelona-stjernen.

Det er avdelingen for økonomisk kriminalitet i byen Barcelona, ved statsadvokat Raquel Amado, som har opprettet sak mot stjernen.

Unndragelsen det er snakk om skal ha skjedd i 2007, 08 og 09.

Den spanske avisen Publico er blant de som skriver om saken onsdag ettermiddag og nyheten skal stamme fra nyhetsbyrået EEE.

Bakgrunnen for saken skal etter sigende være måten Messi og hans far har håndtert pengene som stjernen har tjent på å selv eie rettighetene til sitt eget «image».

Verdens beste
25 år gamle Messi er regnet som verdens beste fotballspiller, og har også blitt kåret til det fire ganger i løpet av karrieren.

Han tilbrakt store deler av sin karriere i FC Barcelona, og er et produkt av klubbens ungdomsakademi.

Så sent som i februar skrev Messi på en ny kontrakt med Barcelona, og den argentinske stjernen tjener angivelig rundt 12 millioner euro per år.

I tillegg til dette kommer bonuser, sponsorer og de omtalte rettigheten han har til sitt eget «image» - eller Messi som merkevare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere