Gå til sidens hovedinnhold

Messi-dobbel da PSG slo RB Leipzig

Argentineren hadde kun scoret ett mål for sin franske klubb før tirsdagens kamp, men mot RB Leipzig kom både nummer to og tre.

PSG - RB LEIPZIG 3-2:

PSG har fått en litt rufsete start på sesongen og klubbens superstjerne Lionel Messi har fram til nå ikke fyrt på alle sylindre, men tirsdag nettet stjernen to ganger.

Vertene tok ledelsen ved Kylian Mbappé, før tyskerne snudde kampen med scoringer av André Silva og Nordi Mukiele. Så var det duket for Messi-show.

Argentineren nettet to ganger i andre omgang og sørget for tre poeng til vertene.

Det betyr at PSG nå står med sju poeng i gruppe A og topper tabellen. RB Leipzig på sin side har nå tapt tre strake kamper i gruppespillet.

Ekspertene i tvil

TV 2s ekspertene er likevel ikke helt overbevist av det PSG har vist så langt i Champions League.

- Det er et fascinerende lag. Rent lagmesssig, med struktur og kollektiv, så har de et stykke fram til Manchester City, Bayern München og Liverpool. Men med de individuelle spillerne lengst framme på banen der, så har de alltid en sjanse til å vinne kampen, sier TV 2-ekspert Morten Langli etter tirsdagens kamp.

- Når Mbappé og Messi får rom, er de umulig å stoppe. De spiller litt på at de to spillerne ikke jobber veldig mye hjemover. Så har de spillere som Marquinhos og Marco Verratti som står fram med gode defensive involveringer når Leipzig trykker på der. De har spillere som kan gjøre den jobben og. Vi får gi Pochettino litt tid.

Kollega Erik Thorstvedt er usikker på hvor langt det holder for franskmennene.

- Det spørs da om de kan ta seg gjennom hele Champions League med disse superstjernene, disse glimtene der de klarer å vinne det i de rette øyeblikkene. Eller er det så mange kamper og de skal møte så mange gode lag, at de trenger en bedre samhandling i bunn? Pochettino er jo en god trener og kan kanskje greie å få dem et stykke på vei, sier den tidligere keeperkjempen i studio etter kampslutt.

LES OGSÅ: Scoret drømmemål. Så kom kritikken mot Liverpool-stjernen

Mbappé fikset ledelse

Det var de franske vertene som tok ledelsen etter kun ni minutters spill i Paris. Kylian Mbappé sto for scoringen, mens Julian Draxler var nest sist på ballen.

Det skal sies at Mbappé gjorde grovjobben selv ved ledermålet. Draxler spilte opp hurtigtoget ved midtstreken og så satte PSG-angriperen på turboen. Alene med en forsvarer dro han seg litt inn i banen, før han avsluttet tilbake mot nærmeste hjørne. Leipzig-keeper Peter Gulacsi sto på feil fot og var dermed satt ut av spill.

LES OGSÅ: Solskjær tok oppgjør med pressen etter Rashford-overskrifter: - Jeg tror dere alle vet det

Rett før halvtimen var spilt kom tyskernes utligning signert den portugisiske spissen Andre Silva. Angelino fikk ballen ute på venstrekanten og slo en glimrende pasning på tvers gjennom feltet. Ved bakre stolpe var Silva på plass og dyttet inn 1-1.

Alt i alt var det en ganske jevnspilt første omgang på Parc des Princes og slik sett var det ikke helt feil at lagene gikk i garderoben med 1-1 ved pause.

Messi-dobbel

Et stykke ut i andre omgang tok RB Leipzig ledelsen i kampen. Igjen slo Angelino inn og i boksen kom Nordi Mukiele på et godt løp og styrte inn ledermålet.

LES OGSÅ: Ekspert med klokkeklar beskjed om Haalands fremtid: - Det neste steget for ham

Gleden skulle vare i en ti minutters tid, før Lionel Messi sørget for balanse i regnskapet. Argentineren fikk ballen av Mbappé som hadde løpt seg fri bak Leipzig-forsvaret og avslutningen gikk via keeper og stolpen, før han fikk igjen ballen på streken og dyttet den over. Hans andre mål for PSG siden overgangen i sommer.

LES OGSÅ: Bildene av Messi vekker oppsikt: - Det er respektløst

I det 73. minutt fikk hjemmelaget straffe og fra elleve meter tok Messi ansvar. Han satte inn sitt andre mål i kampen og sørget for 3-2-ledelse til hjemmelaget.

Det var Mbappé som ble felt da hjemmelaget fikk straffen.

På tampen fikk franskmennene nok en straffe. Denne gang var det Mbappé som tok den. Det endte i et skudd høyt over, men PSG tok likevel alle tre poengene.