Messi etterbetalte skatt for 40 millioner

Foto: Getty Images / All Over Press

Barcelona-stjernen Lionel Messi og hans far har etterbetalt rundt 40 millioner kroner i skatt.

Messi og faren ble i juni beskyldt for å ha snytt på skatten av spanske myndigheter. I forrige måned hadde Messi og faren deponert 5.016.542,27 euro (40 millioner kroner) for å «rette opp» skattekravet, opplyste en domstol i Gava i nærheten av Barcelona onsdag.

Messi og faren må likevel møte for en rettslig høring 17. september, men Messis advokat har bedt om en utsettelse fordi fotballstjernen er opptatt med noe annet denne dagen.

Både Messi og faren har bedyret sin uskyld, og sier de ikke har gjort noe galt i forbindelse med salget av Messi som varemerke. Skattemyndighetene mener noe annet og hevder at de skal ha holdt unna rundt 33 millioner kroner (4 millioner euro) for beskatning i 2006 og 2009.

Spanske skattemyndigheter mener at far og sønn Messi har brukt et nettverk av stråselskaper i Uruguay, Belize, Sveits og Storbritannia for å sno seg unna skatten.

– Jeg har aldri tatt hånd noe slikt på egen hånd, og det har eller ikke faren min gjort, sa 26-åringen i juli.

– Våre advokater og økonomiske rådgivere tar hånd om dette og vi stoler på at de vil ordne opp, sa Messi, som ble spansk statsborger i 2005.

Han er en av verdens best betalte idrettsutøvere og har en årslønn på 125 millioner kroner (20 millioner dollar). Han har også inntekter i samme størrelsesorden fra forskjellige reklameoppdrag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: La Liga

Mest lest på Sport

Annonsebilag