Uttalelsene kommer fra Barcelona-president Josep Maria Bartomeu som har snakket om Lionel Messi sin situasjon i nytt intervju.

- Messi signerte en ny avtale frem til 2021. Det var enighet om at han ved slutten av sin nest siste sesong skulle ha frihet til å dra gratis, sier Bartomeu til Barca TV i et intervju.

Ifølge Daily Mail skal Barcelona-presidenten ha uttalt at Messi har «gjort seg fortjent til å bestemme sin egen fremtid», akkurat som Xavi, Iniesta og Puyol hadde samme klausuler i sine kontrakter.

Bartomeu sier videre at klubben ikke ville gi Messi en annen klausul enn de andre stjernene som har hatt lignende avtaler de siste årene.

- Jeg gjentar. Jeg er ikke i tvil om at han vil bli i mange år, sier Bartomeu ifølge Daily Mail.

Det skal altså ikke være en umiddelbar frykt for at Messi planlegger å forlate Barcelona etter inneværende sesong. Posisjonen til argentineren er udiskutabel i den katalanske klubben.

Lagkamerat Gerard Pique sier at han har vært fullt klar over situasjonen.

- Jeg visste allerede at Messi kan forlate oss gratis etter sesongen. Men vi vet alle om hans forpliktelse til Barcelona og det bekymrer meg ikke i det hele tatt, skal Pique ha uttalt til Cadena Ser.

Barcelonas store stjerne har enda ikke spilt for klubben denne sesongen på grunn av en skade som holde han utenfor spill.

Etter planen skal Messi være klar til oppgjøret mot Valencia etter landslagspausen.