Gå til sidens hovedinnhold

Messi klarte ikke å svare

Men nå kan bare teorien ta fra Barcelona seriegullet i Spania.

BARCELONA - ESPANYOL 2-0:

Den spanske serien var så godt som avgjort allerede før Barcelonas lokaloppgjør mot Espanyol søndag kveld, selv etter Real Madrids utklassing av Sevilla på lørdag.

Med fem poengs avstand mellom de to tetlagene før kveldens kamp, dreier spenningen i Spania seg først og fremst derfor om det blir Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo som stikker av med toppscorertittelen i La Liga.

Begge superstjernene har hamret inn scoringer i løpet av årets sesong, men med fire mål i lørdagens kamp fikk Ronaldo overtaket i «kampen» mellom måltyvene - med sine 33 scoringer, mot Messis 31.

Åtte poeng skiller
Spørsmålet var om den genierklærte argentineren kunne svare i lokaloppgjøret mot Espanyol på Camp Nou.

Det klarte han ikke.

Det spørs imidlertid om Barcelona-fansen depper nevneverdig av den grunn, for laget tok et nytt steg mot det spanske seriemesterskapet med 2-0-seieren over rivalene fra samme by.

For trepoengeren betyr at laget øker avstanden ned til Real Madrid til åtte poeng.

Med tre kamper som gjenstår i den spanske serien, tyder mildt sagt det aller meste dermed på at laget - som kun har tapt to kamper i løpet av sesongen - kan feire ligatittelen før Champions League-finalen mot Manchester United 28. mai.

Iniesta på egen hånd
Andrés Iniesta førte vertene i ledelsen etter en halvtimes spill på Camp Nou etter en herlig soloprestasjon, der midtbanespilleren avsluttet med å sende ballen i nærmeste hjørne fra tolv meter.

To minutter ut i andre omgang doblet midtstopper Gerard Pique ledelsen da han stanget inn et hjørnespark bak gjestenes keeper Carlos Kameni, og dermed var matchen i realiteten punktert.

Flere mål ble det altså ikke, men flere mål trengtes ikke heller.

Med mindre man ønsker at Lionel Messi skal frata Cristiano Ronaldo toppscorertittelen i La Liga.

Da bør argentineren ville finne veien til nettmaskene i de tre kampene som gjenstår mot Levante, Deportivo La Coruna og Malaga.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken