Kontrakten til Lionel Messi går ut etter sesongen, og det er fortsatt ikke kommet noen bekreftelse på at argentineren vil forlenge avtalen med Paris Saint-Germain.

Den troverdige overgangsjournalisten Fabrizio Romano meldte i januar at Messi og PSG ble muntlig enige før fotball-VM om en forlengelse, men at partene ikke hadde blitt enige om en kontrakt.

Etter den svake sesongen PSG har hatt, med exit i både Champions League og Coupe de France, spekuleres det i fremtiden til flere av lagets store stjerner.

Nå kobles Messi til fotball i Saudi-Arabia. Det rapporteres om at Al Hilal forbereder en kontrakt verdt mer enn 2,5 milliarder kroner per sesong.

Direktesport-kommentator Robin Haugen følger Ligue 1 og Paris Saint-Germain tett. Han reagerer på ryktene.

– Min første tanke er at jeg håper det ikke skjer. Det må jeg innrømme, innleder Haugen overfor Nettavisen.

Kan bli Ronaldo-konkurrent

Lionel Messi har delt den største scenen med Cristiano Ronaldo i en årrekke. De to fotballikonene var de største stjernene for superrivalene Barcelona og Real Madrid, og konkurrerte om alle mulige trofeer.

I juni blir Messi 36 år, mens Ronaldo er 38 år gammel. Sistnevnte gikk til klubben Al-Nassr i Saudi-Arabia i januar, der det rapporteres om at han tjener over to milliarder kroner i året.

– Jeg håper ikke vi ender med to av tidenes beste fotballspillere der, mener Direktesport-kommentatoren.

PS: Du kan se Paris Saint-Germain og alle kampene i Ligue 1 hos Nettavisen og Direktesport.

Overgangen til Ronaldo har fått massiv kritikk. Messi er ambassadør for Saudi-Arabia og har sin egen side hos Visit Saudi-Arabia der han deler sine reisetips.

Ryktene rundt Messi og en overgang til Saudi-Arabia satt ytterligere fart da faren og agenten Jorge Horacio Messi ble avbildet i landet.

I tillegg til at Messi blir koblet til Al Hilal, har han også blitt hyppig lenket til MLS-klubben Inter Miami, der David Beckham er blant eierne.

– Det er overraskende hvis det ikke ender opp med å bli PSG. USA og Inter Miami har vært det mest sannsynlige alternativet, så det er overraskende hvis han ikke blir.

Spår PSG-kollaps

Paris Saint-Germain har i en årrekke satset knallhardt for å vinne Champions League. I år igjen endte det med «fiasko» da det franske hovedstadslaget ble slått ut i åttedelsfinalen.

Dette har skjedd fem av de sju siste sesongene. PSG tapte finalen i 2019 mot Bayern München og ble slått ut i semifinalen sesongen etter.

– Det er ingen tvil om at Messi har en nedadgående kurve. I tillegg har man en følelse av at prosjektet til PSG synger på det siste verset, mener Haugen.

En rekke medier spekulerer i om Kylian Mbappé har sett seg lei av Paris Saint-Germain, og tror han må bytte klubb dersom han skal kjempe om de aller største trofeene.

Samtidig er det usikkerhet rundt Neymar, som stadig sliter med skader, samtidig som han begynner å bli eldre om man ser på «fotballalder». I tillegg er Messi på utgående kontrakt.

– Jeg har følelsen av at det er slutten. Det har gått så mange år hvor de har kjøpt de største stjernene og det ikke har fungert. Fansen er lei, og når de ser det ikke har fungert med tre av de største verdensstjernene, så sitter jeg igjen med følelsen av at det kan bli en kapitulering.

– Om supertrioen forsvinner, må de begynne litt fra start igjen. Jeg spår at det er litt slutten for at de aller største stjernene kommer til PSG. Selv ikke de mest hardbarkede supporterne liker måten de har drevet klubben på. Da er det tungt når det ikke går hele veien, avslutter Haugen.

Paris Saint-Germain møter Birger Melings klubb Rennes søndag klokken 17.05. Kampen ser du hos Nettavisen og Direktesport.