Paris Saint-Germain tok til slutt en fortjent seier over Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League tirsdag kveld.

Kylian Mbappé var brennhet gjennom hele kampen og på overtid danset han seg gjennom Real Madrid-forsvaret og sørget for at PSG vant 1-0. Dermed går PSG mot returkampen i Madrid med et godt utgangspunkt.

Men det var ikke alle PSG-stjernene som leverte varene mot Real Madrid. Lionel Messi leverte en relativt anonym forestilling, i tillegg til at han bommet på straffe.

Det fører til kritikk i den franske storavisen L'Equipe.

Les også: Går til frontalangrep på Manchester United-manageren: - En bedrager

- Bekymrende

I avisens spillervurderinger fra storkampen premieres blant andre Mbappé med en 8-er for en strålende kamp, mens Messi bare får en 3-er. Det er lavest av samtlige PSG-spillere.

I den knallharde dommen over argentinerens kamp, skriver L'Equipe følgende:

- Det er trist å se ham som dette. I første omgang, da han spilte nærmest som en midtbanespiller, var argentineren tilgjengelig, men han traff på lite, innleder avisen.

De skriver videre:

- I en-mot-en-situasjonene slet han fysisk. Andre omgangen hans var bedre, han leverer noen effektive bidrag. Men han ødelegger for seg selv med mange mislykkede eller blokkerte forsøk og at straffen hans reddes. Denne Messi er bekymrende, konkluderer avisen.

Les også: United-spådommen fikk legenden til å sperre opp øynene: - Ikke tenkt på det før nå

Mener Messi må endre seg

Messi sin prestasjon ble også et tema i det populære fotballprogrammet ESPN FC etter kampen. Fotballekspert Alejandro Moreno mener Messi er nødt til å endre måten han spiller på.

- Han må justere seg til hva som er realitetene hans nå. Han er ikke lenger den eksplosive spilleren vi har sett før, han er nå en tilrettelegger. Han er nå den som skal sende pasninger. Hvis han gjør det bra tjener Mbappé på det, og PSG tjener på det, sier han.

Les også: Går knallhardt ut mot norsk fotball: - Utenlandske klubber sitter jo og ler

Det er ikke bare i tirsdagens storkamp Messi ikke har levd helt opp til forventningene i PSG.

I Ligue 1 står han med bare to mål på 14 kamper så langt denne sesongen. Forrige gang Messi gikk gjennom en ligasesong uten å score tosifret antall mål var i 2005/2006, da han scoret seks mål på 17 kamper.

Her kan du se Messi sitt første mål i Ligue 1:

I Champions League har han imidlertid et bedre målsnitt for PSG. På seks kamper står han bokført med fem mål.

Neste mulighet for Messi til å revansjere seg kommer til helga. Da spiller PSG mot Nantes klokken 21.00 lørdag. Kampen sendes på Nettavisen og Direktesport.