Vladimir Putin så Argentina vinne fotball-VM og gratulerte etterpå landets president med seieren. Han roser begge finalistene for å ha «spilt fantastisk».

Russland er utestengt fra internasjonal fotball som følge av landets krigføring i Ukraina, men president Putin fulgte likevel med på søndagens dramatiske VM-finale mellom Argentina og Frankrike.

– Jeg så andre omgang, da stillingen var 2-2, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å gratulere Argentinas president, sier Putin, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Les også: Full fest i Buenos Aires etter VM-vinnerne landet i hjemlandet

Argentina-stjernene ble hyllet i hjemlandet etter VM-triumfen. Det kunne gått skikkelig galt for flere av de største stjernene.

Sendte hilsen til Argentina

Gratulasjonen ga han til Alberto Fernández i form av en telefonsamtale, opplyser Putins talsperson Dmitrij Peskov.

Argentina ledet 2–0 og så ut til å styre mot en sikker VM-tittel, men to kjappe mål fra Kylian Mbappé ga ekstraomganger. Der scoret argentinerne igjen, men nok en gang slo Mbappé til og fullbyrdet sitt hat trick. I straffesparkkonkurransen var Lionel Messi og co. best.

– Begge lag spilte fantastisk, så vi må takke dem begge. Det var i sannhet et drama, og de kjempet til siste sekund, men det sterkeste laget vant til slutt, mener Putin.

Les også: Haaland i nytt Viaplay-intervju: – Dette har overrasket meg mest

Kort tid før invasjonen av Ukraina i februar omtalte den russiske presidenten Argentina for å være «en av Russlands nøkkelpartnere i Latin-Amerika».

Elleville scener

Det ble en lang reise for de ferske verdensmesterne fra Qatar til hovedstaden Buenos Aires, men sent natt lokal tid var de på plass.

Der ble de møtt av en folkehav på vei til landslagets treningsanlegg, der spillerne skal bo før morgendagens parade i sentrum.

Les også: Norske Alexander Gurendal (17) imponerer i Spania: – Veldig spesielt

Men tirsdagens hyllest ble en liten forsmak, der Messi & Co fikk vist fram trofeet til elleville argentinske fans.