ARGENTINA-NEDERLAND 2-2 (6-5 etter straffer):

Lionel Messi leverte først en sensasjonell målgivende pasning, før han senere la på til 2-0 på straffespark. Argentineren trodde nok at hans bidrag skulle være nok til å avgjøre kampen, men så tok Louis van Gaal et grep.

Nederlands angrep hadde ikke evnet å true Argentina-forsvaret en eneste gang, fram til lagets ledestjerne, Memphis Depay, viket plass for fyrtårnet Wout Weghorst drøyt ti minutter før slutt.

Spissen stanget inn reduseringen nærmest umiddelbart, og ti minutter på overtid var han på rett sted til rett tid nok en gang, og sendte kampen til ekstraomganger.

Argentina produserte flust av sjanser i løpet av den ekstremt dramatiske ekstraomgangen, men maktet ikke å omsette til scoring. Dermed måtte det straffer til for å skille lagene.

Straffeeksperten Emiliano Martínez reddet både Virgil van Dijk og Steven Berghuis' straffer, og sikret med det Argenrtinas avansement til semifinalen, hvor de møter Kroatia.

Les også: Ellevilt straffedrama – Kroatia sendte Brasil ut av VM

Magisk Messi-målgivende

Både Nederland og Argentina tok liten risiko i starten av kampen, og ingen av lagene klarte å skape gode målsjanser. Det endret seg da Messi tok på seg magikerhatten.

35-åringen mottok ballen midt på motstanderens banehalvdel og forserte mot målet. Ut av ingenting slo han en millimeterpresis pasning gjennom fire nederlandske spillere, til høyreback Nahuel Molina som sendte Argentina i føringen.

– Messi med et kunstverk av en pasning, og så er det 1-0 til Argentina. For en goal, og for en pasning av Messi. Hvordan er det mulig å få fram den? Det er helt vanvittig, utbryter NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Se på den pasningen, og den touchen og den avslutningen. Alt er perfekt. Det der er VMs beste pasning, legger Nils Johan Semb til.

Den målgivende pasningen var Messis andre for mesterskapet. Han har i tillegg scoret fire mål, inkludert straffescoringen i fredagens kamp.

Les også: VM-helten fikk gjev anerkjennelse ingen har fått siden Haaland

Tannløst Nederland - så kom byttet

Lionel Scaloni gjorde en taktisk endring i forkant av kampen, og la om til en fembackslinje. Grepet fungerte perfekt, og hindret de nederlandske angriperne fra å skape noe som helst.

– Det er snart gått 70 minutter, og det har ikke vært en eneste sjanse til Nederland. Det er ganske sensasjonelt, poengterer Semb.

Nederlenderne ble hardt straffet for sin manglende angrepsstyrke da Denzel Dumfries på utrolig klønete vis felte Marcos Acuña på innsiden av 16-meteren. Lionel Messi var sikker som banken fra elleve meter, og la på til 2-0.

Wout Weghorst startet en nederlandsk sluttspurt da han stanget inn en redusering. Nederland så ut som et helt annet lag, og presset virkelig på for utligningen.

Ti minutter på overtid dro Nederland et genialt frisparktrekk opp av lomma, og Weghorst kunne sette inn sin andre for dagen, og sende kampen til ekstraomganger.

– Det er nesten så man ikke tror det man ser. Man er nødt til å klype seg i armen. Hvilken vanvittig dramatikk, utbryter Semb.

– Snakk om å bli tatt på senga da, legger Stabrun Smith til.

Les også: Brasils landslagssjef trekker seg etter VM-fadesen