PARIS SAINT-GERMAIN – CLERMONT 2-3:

Lionel Messi (35) fikk en enorm mulighet til å runde av PSG-karrieren med scoring, men superstjernen blåste ballen over da angrepskollega Kylian Mbappé serverte ham en gyllen sjanse i andre omgang mot Clermont.

Isteden sto den tidligere Odd- og Rosenborg-spilleren Elbasan Rashani (30) for forarbeidet da gjestene scoret sitt tredje strake mål på Parc des Princes, bare noen minutter seinere. Innlegget hans gikk i mål vi kneet til Grejohn Kyei, snaut midtveis i kampens og Ligue 1-sesongens siste omgang.

– De har altså mistet en 2-0-ledelse. Det er ikke en måte å takke for seg for på for Messi. Han har også bommet på en gigantisk mulighet, argentineren, påpekte Robin Haugen i sendingen til Nettavisen og Direktesport.

Like etterpå var Rashani nær ved å gjøre det helt store og øke ytterligere med en fiks hælflikk. Bare en oppmerksom Gianluigi Donnarumma hindret et drømmemål fra Kosovos landslagsmann som vokste opp i Telemark.

Les også: Får så busta fyker etter finalen: – Han er et stort problem

På overtid av andre omgang kunne Messi også fått en eventyrlig avslutning i Paris på et frispark som kunne berget 3–3 og PSG-poeng. Clermont-burvokter Mory Diaw fikk derimot begge hendene på forsøket og avverget da argentineren prøvde å bøye frisparket opp i det nærmeste krysset.

Selv om Messi mislyktes, klarte en annen av pariserklubbens stjerner som nå er ferdig på Parc des Princes, Sergio Ramos (37), å runde av med scoring. Spanjolen stanget nemlig inn kampens første mål tidlig.

Hyllest til Rico

En knapp uke etter at PSGs reservekeeper Sergio Rico ble kritisk skadd i en rideulykke i Sør-Spania, stilte samtlige lagkamerater med Ricos navn på draktene sine i Ligue 1-avslutningen. Keeperen med fortid i blant annet Sevilla og Fulham ligger på sykehus i Sevilla med hodeskader.

– Det er Sergio Ramos. I sin siste kamp for PSG, så gjør han som han har gjort så mange ganger før, sa kommentator Haugen.

Han merket seg også at veteranstopperen og øvrige spillere dediserte scoringen til den alvorlig skadde lagkameraten under feiringen.

– Det er så man får en liten tåre i øyekroken av det. Han stiger til vers og bare stanger den i det lengste hjørnet. Det er rett og slett vakkert, tilføyde Haugen.

Les også: Real Madrid skiller lag med gigantkjøpet

Det ble en uryddig start på kampen for PSG, der gjestene fra Clermont så ut til å ha tatt ledelsen, men fikk nettkjenningen annullert av VAR på grunn av en hands fra Rashani i forkant.

Hendelsene i den første omgangen var på ingen måte over med Ramos' scoring.

Bare fem minutter etter ledermålet kunne Ligue 1-toppscorer Kylian Mbappé øke til 2–0 fra straffemerket. Achraf Hakimi hadde fått en liten dult da han var i stor fart inne i Clermont-feltet og fikk medhold av kampens dommer.

Tabbe og straffebom

PSGs føring på to mål sto seg bare i tre minutter. Marco Verratti rotet det nemlig fullstendig til i et forsøk på småspill med keeper Gianluigi Donnarumma inne i eget felt, og Johan Gastien takket for gaven med å skli inn en redusering.

Deretter ble også Clermont idømt et straffespark. Det sendte Kyei håpløst utenfor med et særdeles svakt treff.

Men bortelaget var ikke ferdig med å skape problemer for PSG, og et minutt på overtid av førsteomgangen sørget Mehdi Zeffane for 2–2.

PSGs skuffende resultat til tross, laget er fransk seriemester for ellevte gang, noe ingen andre klubber har klart før dem.

Avstanden ned til tabelltoer Lens endte på bare ett poeng, siden sistnevnte klubb vant oppgjøret sitt borte mot Auxerre.

Det samme resultatet gjør at Auxerre ble passert av Nantes i siste spillerunde. Gultrøyene vant nemlig 1-0 over sisteplasserte Angers. Dermed må Auxerre ta den tunge veien ned igjen i Ligue 2 etter én sesong i det øverste selskapet.

Tre andre klubber, Troyes, Ajaccio og Angers, var allerede klare for degradering før lørdagens avsluttende runde.