RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi risikerer seks års fengsel

Foto: Marcelo del Pozo / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Barcelona-stjernen skal ha unndratt rundt 30 millioner norske kroner i skatt.

Lionel Messi er tiltalt for å unndra seg fire millioner euro - om lag 30 millioner norske kroner - i skatt i løpet av årene 2007, 2008 og 2009.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Raquel Amado i avdelingen for økonomisk kriminalitet i byen Barcelona. Påstanden er at den 25 år gamle argentineren har gjemt unna penger i Belize og Uruguay.

Ifølge spanske medier er strafferammen inntil seks års fengsel.

Pengene skal i hovedsak stamme fra salg av imagerettigheter og personlige sponsorinntekter.

Faren til Lionel Messi, Jorge, er også involvert.

- Gjennom media har vi fått vite om klagen som er levert av spanske skattemyndigheter. Vi er overrasket over nyheten, fordi vi har aldri begått noen straffbar handling. Vi har alltid betalt skatten vår, etter råd fra våre skatterådgivere, som kommer til å avklare denne situasjonen, skrev Barcelona-stjernen på Facebook da saken først ble nevnt i media.

25 år gamle Messi er regnet som verdens beste fotballspiller, og har også blitt kåret til det fire ganger i løpet av karrieren.

Han tilbrakt store deler av sin karriere i FC Barcelona, og er et produkt av klubbens ungdomsakademi.

Så sent som i februar skrev Messi på en ny kontrakt med Barcelona, og den argentinske stjernen tjener angivelig rundt 12 millioner euro per år.

I tillegg til dette kommer bonuser, sponsorer og de omtalte rettigheten han har til sitt eget «image» - eller Messi som merkevare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere