Gå til sidens hovedinnhold

Messi risikerer seks års fengsel

Barcelona-stjernen skal ha unndratt rundt 30 millioner norske kroner i skatt.

Lionel Messi er tiltalt for å unndra seg fire millioner euro - om lag 30 millioner norske kroner - i skatt i løpet av årene 2007, 2008 og 2009.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Raquel Amado i avdelingen for økonomisk kriminalitet i byen Barcelona. Påstanden er at den 25 år gamle argentineren har gjemt unna penger i Belize og Uruguay.

Ifølge spanske medier er strafferammen inntil seks års fengsel.

Pengene skal i hovedsak stamme fra salg av imagerettigheter og personlige sponsorinntekter.

Faren til Lionel Messi, Jorge, er også involvert.

- Gjennom media har vi fått vite om klagen som er levert av spanske skattemyndigheter. Vi er overrasket over nyheten, fordi vi har aldri begått noen straffbar handling. Vi har alltid betalt skatten vår, etter råd fra våre skatterådgivere, som kommer til å avklare denne situasjonen, skrev Barcelona-stjernen på Facebook da saken først ble nevnt i media.

25 år gamle Messi er regnet som verdens beste fotballspiller, og har også blitt kåret til det fire ganger i løpet av karrieren.

Han tilbrakt store deler av sin karriere i FC Barcelona, og er et produkt av klubbens ungdomsakademi.

Så sent som i februar skrev Messi på en ny kontrakt med Barcelona, og den argentinske stjernen tjener angivelig rundt 12 millioner euro per år.

I tillegg til dette kommer bonuser, sponsorer og de omtalte rettigheten han har til sitt eget «image» - eller Messi som merkevare.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken