ARGENTINA - CHILE 2-1:

Lionel Messi ble utvist i bronsefinalen mellom Argentina og Chile i Copa América. Stjernen mener korrupsjon ødela både kampen og turneringen.

Reaksjonene var mange etter at både Argentina-kapteinen og Chile-kaptein Gary Medel ble vist ut med direkte røde kort allerede før pausen i oppgjøret. Avgjørelsen til dommer Mario Diaz de Vivar fra Paraguay framsto i beste fall som meget streng.

- Korrupsjon og dommerne gjør at folk ikke klarer å nyte fotballen. De ødelegger litt, sa Messi etter kampen.

- Det er ingen tvil om at det hele er satt opp for Brasil. Jeg gidder ikke å være en del av denne korrupsjonen, sa Messi ifølge fotballmagasinet Goal.com.

Etterlyste VAR-bruk

Argentina vant 2-1, men Messi nektet å ta imot bronsemedaljen på premieseremonien. Utvisningen skjedde etter 36 minutter da Messi og Chile-kaptein Gary Medel jaget en ball som trillet ut av banen.

Messi ga en liten dytt i ryggen på Medel, og chileneren tente på alle pluggene. Han slo brystkassa mot Messi flere ganger, mens argentineren ble stående og ta imot.

Dommeren overrasket stort da han ga begge to direkte rødt kort.

- Medel spiller alltid på grensen, men ingen av oss burde fått rødt kort. Dommeren kunne brukt VAR, sa Messi.

Gjentok anklager

Det er ikke første gang i turneringen den vanligvis beskjedne argentinske stjernen kommer med oppsiktsvekkende utsagn. Etter semifinalen mot Brasil kalte han dømmingen for «vill», «utrolig» og «dritt».

- Det skjedde gjennom hele kampen. Ved første øyekast dømte de alltid i Brasils favør, sa han da.

Forrige gang Messi ble utvist under en kamp var i 2005. Lørdagens røde kort var det andre i karrieren til 32-åringen.

Forbundet reagerer

Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) sendte ut et offisielt tilsvar på Messis uttalelser etter bronsefinalen natt til søndag.

- Anklagene viser en mangel på respekt for turneringen, alle involverte fotballspillere og hundrevis av mennesker som jobber for CONMEBOL, en organisasjon som siden 2016 har jobbet utrettelig for å skape åpenhet og profesjonalitet i søramerikansk fotball, skriver forbundet blant annet i tilsvaret.

Hjemnasjon Brasil møter Peru i Copa América-finalen søndag kveld.

Lionel Messi skal også ha sagt etter bronsefinalen at han er i tvil, men at han håper dommerne og VAR ikke får innvirkning på finalen, og at Peru får en sjanse til konkurrere mot brasilanerne.