RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEI: Det har vært en vanskelig tid for Lionel Messi på det argentinske landslaget. Nå tar han et oppgjør med kritikerne.
LEI: Det har vært en vanskelig tid for Lionel Messi på det argentinske landslaget. Nå tar han et oppgjør med kritikerne. Foto: Ronald Martinez (Afp)

Messi svarer kritikerne til det argentinske landslaget

Sist oppdatert:
Tar et vanvittig oppgjør.

Det har vært en vanskelig tid for Lionel Messi på det argentinske landslaget. I 2014 ledet han nasjonen sin til VM-finale der Tyskland ble et nummer for store. Sommeren etter tapte Argentina Copa América-finalen mot Chile.

Messi har i store deler av karrieren sin blitt kritisert for å ikke være like god på landslaget som han er for klubblaget Barcelona. Nå har han sett seg lei kritikken og slo tilbake i et intervju med TV-kanalen TyC Sports.

Kraftsalve

- Vi har hatt det vanskelig på landslaget. Vi har vært heldige nok til å spille finale i VM og i Copa América og det blir snakket om som om liksom ikke gjorde noen ting, fortalte en tydelig oppgitt Messi til den argentinske TV-kanalen.

- Vi fortsetter å høre på kritikerne og folk som snakker oss ned, og jeg sier «faen i helvete, vi kom til finalen i VM, vi kom til finalen i Copa América, greit, vi vant ikke, men det er ikke slik at vi røk ut i åttendelsfinalen», fortalte Argentinas landslagskaptein.

Det har vært mange ankepunkt rundt han mange mener er tidenes beste fotballspiller. Ikke minst har det vært en stort tema i Argentina at Messi ikke gir nok i kampene. Der hadde også superstjernen en mening.

- Det gjør vondt når folk sier jeg ikke er dedikert til drakta eller at jeg ikke gir alt. Fotball handler ikke om å gi alt. Vi på laget er de første som vil vinne, løfte trofeer. Jeg blir forbanna av å høre folk be oss gi alt eller at vi ikke er dedikert til drakta. Folk snakker oss ned uten å tenke to ganger, forsvarte Messi seg.

Ingen sang

Videre måtte Messi også svare for seg på hvorfor han ikke synger når Argentinas nasjonalsang spilles over anlegget før kamper.

- Jeg har aldri brydd med om å synge sangen. Det at jeg ikke synger er med vilje. Jeg føler det fortsatt når jeg hører sangen. Hver en har sin måte å reagere på til nasjonalsangen. Du må ikke synge sangen for å føle tilknyttningen, forklarte Messi.

- Det argentinske rugbylaget gråter under nasjonalsangen, men det gjør ikke vi. Det er slik de uttrykker seg, og det gjør ikke vi, var Messis mening om temaet rundt den argentinske nasjonalsangen.

Messi passet også på å gjøre det klart at han gleder seg veldig til neste års Copa América i USA. I 2016 vil det være 100 år siden det første sør-amerikanske mesterskapet. Messi hadde nok ikke hatt noe i mot å reise kjerringa og motbevise kritikerne neste sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere