Lionel Messi vakte store reaksjoner da han trosset klubbens ordre og droppet trening for å reise til Saudi-Arabia.

Det ble rapportert at PSG hadde valgt å suspendere Messi i to uker i kjølvannet av handlingen. Klubben har ikke kommentert verken situasjonen, eller den omtalte suspensjonen.

PSG-trener Christophe Galtier bekreftet imidlertid på fredagens pressekonferanse at han var blitt orientert av klubbstyret om at Messi var suspendert. Han spilte ikke i helgen og kunne heller ikke trene med laget.

Argentineren skulle ifølge rapportene være ute til etter oppgjøret mot Ajaccio, men nye bilder viser at det ikke er tilfellet. Et bilde publisert på klubbens egen Twitter-konto viser at 35-åringen er tilbake på treningsfeltet for den franske hovedstadsklubben.

– Jeg beklager

PSG-spillerne hadde blitt lovet fri forrige mandag dersom de slo Lorient, men endte opp med å tape 1–3. Spillerne fikk dermed ikke fri allikevel, men det hindret ikke Messi fra å gjennomføre den planlagte turen til Saudi-Arabia.

Argentineren selv hevder at det hele var en misforståelse.

– Jeg trodde vi kom til å ha en fridag etter kampen, som alltid. Denne turen var planlagt, og jeg kunne ikke utsette den, for jeg hadde allerede utsatt den fra før. Jeg beklager til lagkameratene mine, og jeg avventer hva klubben ønsker å gjøre med meg, fortsetter den argentinske superstjernen, uttalte han i en video han publiserte like før helgen.

– Jeg beklager til lagkameratene mine, og jeg avventer hva klubben ønsker å gjøre med meg, la han til.

Forlater klubben?

Messis opphold i PSG har langt fra vært noen rosenrød historie. Den siste ukens rabalder skjer samtidig som det spekuleres tungt i at 35-åringen forsvinner fra klubben til sommeren.

I forrige uke dukket det opp troverdige opplysninger om at minst én fotballklubb i Saudi-Arabia prøver å hente Messi. Han skal være tilbudt en årslønn på over fire milliarder kroner av Al-Hilal, skrev nyhetsbyrået Reuters.

Messi kom til PSG sommeren 2021 som følge av at Barcelona ikke hadde råd til å forlenge kontrakten hans. Han har hatt begrenset sportslig suksess i Frankrike.