Mandag kveld ble Lionel Messi observert på flyplassen i Riyadh, Saudi-Arabia. Ryktene begynte å florere etter at et bilde ble spredt på sosiale medier.

Reisen skjedde dagen etter at PSG gikk på et ydmykende 1-3-tap mot Lorient, hjemme på Parc des Princes.

PSG-spillerne hadde blitt lovet treningsfri på mandagen dersom de slo Lorient, men det ble altså ikke tilfelle.

Les også: Kommer med syrlig Solskjær-stikk: – Ikke en god idé

L'Équipe: – Ikke tillatelse fra klubben

Den franske avisen L'Équipe rapporterer tirsdag at Messis valg om å reise til Saudi-Arabia ikke skal ha falt i god jord hos verken styret, treneren eller spillerne.

Årsaken til at argentineren har hastverk med å komme seg til Midtøsten er en klausul i kontrakten hans som ambassadør som pålegger han å besøke landet med jevne mellomrom.

Avisens kilder i klubben hevder at Messi skal ha spurt om tillatelse til å droppe treningen på mandag for å reise til Saudi-Arabia. Forespørselen skal ikke ha blitt godkjent av verken treneren eller styret.

De skal heller ikke ha blitt informert om at Messi valgte å trosse reglene og reise før de møtte opp på trening mandag morgen, og så at stjernen ikke var til stede.

Hovedstadslagets neste kamp er førstkommende søndag, borte mot Troyes.

PSGs kommunikasjonsavdeling ønsket ikke å kommentere saken da L'Équipe konfronterte dem.

Les også: Avslørte spesiell hendelse: Nå har situasjonen utviklet seg

Saudi-ambassadør

Lionel Messi ble møtt med mye kritikk i fjor sommer, da han takket ja til en ambassadørrolle, og ble Saudi-Arabias ansikt utad.

Flere mente at superstjernen, som tjente 122 millioner dollar i 2021 ikke burde latt seg friste av pengene.

Det ble også stilt kritiske spørsmål til at Messi frontet to Midtøstens største sportsvaskingsprosjekter, som stjernespilleren på Qatar-eide PSG og nå som ambassadør for Saudi-Arabia.

Saudi-Arabias turismeminister, Ahmed Al Khateeb, publiserte mandag et innlegg på Twitter hvor han ønsket argentineren og hans familie velkommen til landet.