*Nettavisen* Sport.

Mesteren er med

Foto: AFP/Scanpix

Men den største norske favoritten i slopestyle i X-games mislyktes i kvalifiseringen.

24.01.09 10:38

Det har vært mye fokus på 21-årige Torstein Horgmo før årets X-games. Unggutten har vunnet det meste denne sesongen og har knust verdensstjernen Shaun White ved flere anledninger.

Ikke rart det var knyttet store forventninger til nordmannen og han var en av de store favorittene før helgens begivenheter i Aspen.

Men natt til lørdag mislyktes trønderen i kvalifiseringen og maktet ikke å ta seg til finalen. Horgmo ble felt av tåka og han var langt fra den eneste favoritten som ikke lyktes i kvalifiseringen. Travis Rice, som vant Big Air, og Kevin Pearce får heller ikke hoppe i finalen.

Og med så mye fokus som det har vært på Horgmo, skulle en tro at alt håp var ute for norsk seier i finalen.

Men man skal da ikke glemme at regjerende mester i slopestyle er en annen nordmann. Andreas Ygre Wiig vant i fjor og klarte det Horgmo ikke lyktes med. Nemlig å ta seg til finalen. En annen nordmann klarte også å kvalifisere seg. Unggutten Mikkel Bang er den andre norske representanten i finalen.

- Jeg så ingenting foran sistehoppet! Det var utrolig vanskelige forhold, sa Wiig til Aftenposten.no etter kvalifiseringen.

Finalen går lørdag kveld. Så gjenstår det å se om Wiig klarer å forsvare gullet fra i fjor og om Bang kan vise seg skikkelig fram på den store scenen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.