*Nettavisen* Sport.

Mesteren misset i Zakopane

Foto: Primoz Lovric/SCANPIX

Anders Jacobsen er ikke en del av den norske kvartetten i Zakopane.

21.01.10 20:03

Tre dager etter at han ble soleklar norgesmester, må Anders Jacobsen se et verdenscuprenn fra tribunen.

Ingen var i nærheten av å matche 24-åringen i storbakkerennet i Granåsen tirsdag kveld. Jacobsen plukket med seg kongepokalen – etter å ha slått sølvvinner Bjørn Einar Romøren med utrolige 26,4 poeng.

- Det var dagen min i dag. Dette skal jeg ta med meg videre, sa Jacobsen etter seieren.

To dager etter triumfen i Trondheim beviste imidlertid Ringkollen-hopperen at det fortsatt mangler litt på stabiliteten en snau måned før OL i Vancouver.

104 meter
Jacobsen måtte nøye seg med 104 meter i kvalifiseringen til fredagens verdenscuprenn i polske Zakopane – og det holdt ikke til plass i rennet. 24-åringen ble bare nummer 49, og var hele 29 meter bak kvalifiseringens bestemann, finske Matti Hautamäki.

Tom Hilde trygget trolig sin OL-billett med fjerdeplassen i NM-rennet tirsdag, men torsdag mislyktes også han. 111 meter holdt heller ikke til plass i rennet.

Bjørn Einar Romøren hoppet lengst av de norske torsdag. 28-åringen, som var blant de forhåndskvalifiserte til fredagens renn, strakk seg til 129,5 meter. Det var bare halvannen meter bak nevnte Hautamäki.

- Misset totalt
Johan Remen Evensen landet på 121 meter, hvilket holdt til 13. plass i kvalifiseringen. Andreas Stjernen og Anders Bardal, som begge kjemper for OL-billett, hoppet henholdsvis 119,5 og 117 meter.

Sportssjef Clas Brede Bråthen oppsummerer kvalifiseringen i Zakopane slik overfor nettstedet skijumping.no:

- Bjørn Einar Romøren er oppe og kjemper i toppen. Det er det vi får glede oss over i dag. Anders Bardal er bedre enn han har vært på lenge, og Andreas Stjernen gjør sakene sine bra. Remen Evensen skulle jeg gjerne hatt lenger ned i bakken. Jacobsen misser totalt i kvaliken, og det er dessverre sånn det er nå, sier sportssjefen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag