*Nettavisen* Sport.

Mesterkusken om dagens V75

Eirik Høitomt går mot sitt andre landschampionat, og i lørdagens V75 på Bjerke blir han en av nøkkelkuskene. Les hvordan han vurderer sine egne sjanser.

23.12.06 12:31

Her finner du Nettavisens tips og kommentarer til dagens V75-løp

Les mer om trav i Nettavisens travmagasin

I fjor avgjorde Eirik Høitomt striden om landschampionatet i det aller siste løpet på Momarken. Nå leder han såpass klart at et nytt championat er så godt som klart. Lørdag har rogalendingen, med base i Vestfold, fem oppsitt innenfor V75. Av disse vurderer han Feseth Lynet i V75-3 som den beste sjansen. 5-åringen har gjort to starter etter at han kom til Østlandet, med en seier og en annenplass som resultat.

- Han avsluttet sterkt sist, og formen virker god. Helt sikker på beina er han nok ikke, men han har virket fin i de to startene jeg har kjørt han. Dersom han holder seg i trav, er sjansen til stede for en ny seier, sier Eirik Høitomt.

Litt bedre fra start uten sko
I den siste starten gikk hesten med sko. Denne gangen blir det skoløs, dersom forholdene tillater det.

- Han ble litt lett uten sko og busser sist. Om han går med eller uten sko betyr ikke så mye, men han blir kanskje litt bedre fra start med sko. Ut fra det hesten har vist, er han en berettiget favoritt.

Full distanse en fordel
I V75-5 sitter Høitomt i sulkyen bak Hogsnesgutten, slik han gjorde i seiersløpet i lunsjtravet på Bjerke sist. Da var det sprint, mens det er 2100 meter denne gangen.

- Full distanse anser jeg som en fordel. Det er dog litt forskjell på lunsjtrav og V75. Det er en del bra konkurrenter, men han er aktuell på bred gardering.

Tradisjonsrike Bjerkepokalen kjøres som den sjette avdelingen av riksspillet. Moni Pine har vist formstigning i de siste startene, men møter blant annet Against the Sun og Lill Adolf.

- Normalt kan vi ikke slå de to nevnte, men hesten virker å være i godt slag for tiden. Han var også i form på den samme tiden i fjor. Vi har fått et fint spor, og jeg kommer til å kjøre fra start. Han er aktuell for de som spiller trippel.

Debuterer i ny regi
Truck Master er Eiriks oppsitt i V75-2. 3-åringen har vunnet to av seks løp denne sesongen, og har vist fint talent. Nå kommer han tilbake etter pause, og debuterer i regi Ole Anton Svinsholt.

- Jeg har kjørt noen treningsarbeider med Truck Master, og han virket ok i det siste av disse. Jeg mistenker at han trenger løp i kroppen, men han har kapasitet. For de som bruker noen hester, kan han være aktuell.

- Må krysses
I det innledende V75-løpet er det formtoppede Lundfax som er rogalendingens seierssjanse.

- Jeg har kjørt han tidligere, men det er en stund siden. Hesten har veldig form for tiden, og må krysses, fastslår Eirik Høitomt.

Ny seiersrekord
I fjor tok han 204 seire på norske travbaner, og ble landschampion for første gang. Så langt denne sesongen har det blitt 219 seire.

- Hva er oppskriften på suksessen?

- Man må kunne kjøre hest. I tillegg må man alltid møte opp på banen, og være behjelpelig ovenfor sine kunder. Da kommer man langt.

- Husker du fin første totoseier?

- Ja, det var på Forus med Zmita Yankee Jeb.

Vi kan legge til at det var i september 1987 at Eirik vant sitt første løp som 18-åring.

- Drømte du om å bli landschampion da?

- Nei, det hadde jeg ikke i tankene.

Fullt kjør i romjula
Noen ferie blir det ikke på 37-åringen i julen, selv om han skal en tur til hjemlige trakter og feire sammen med familien. Som de fleste jærbuer er det pinnekjøtt som står på menyen julaften.

Annen juledag er det kjøring på Forus, mens det er Bjerke dagen etterpå. Deretter er det vanlige løp på Klosterskogen og Jarlsberg, før det er V75 på Momarken lørdag, og dobbel V5-runde på Bjerke nyttårsaften.

Den suksessrike catchdriveren hviler så visst ikke på laurbærene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.