Mesterlig avslutning av Molde

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): For sjette året på rad reiser Molde hjem fra Stavanger med poeng i bagasjen. Søndag ble det full pott etter en råsterk avslutningen.

09.05.05 11:27

Etter en begredelig sesongstart har Molde reist seg mesterlig i sine to siste kamper. Først ble det 2-1 seier hjemme mot Tromsø. I Stavanger ble Viking slått 3-2 søndag etter en imponerende avslutning.

Kontret inn seiersmålet
Da Peter Kopteff satte inn 2-1 ledelsen til hjemmelaget i det 75.minutt, virket det som om luften gikk ut av Molde-laget. Viking fikk trille ball og hjemmepublikummet trodde seieren var i boks. Men fem minutter før slutt fikk Molde corner. Etter klabb og babb inne i feltet fosset Magnus Kihlberg frem, tok ned ballen og satte den kontant i nettet.

- Vanvittig deilig å se ballen i mål, sier Kihlbergs til Tv2 Nettavisen.

Ved 2-2 og bare få minutter igjen av kampen trodde stavangerpublikummet at det ble poengdeling for andre hjemmekamp på rad, men det skulle bli verre for hjemmelaget.

For i ett desperat forsøk på å kapre alle poengene på hjemmebane fikk moldenserne store rom å kontre i. En corner til Viking ble klarert av Molde-forsvaret, deretter feilet Thomas Pereira på midtbanen og Kai Røberg kunne fosse frem på høyresiden. Alene foran mål kunne Dag Roar Ørsal enkelt trille inn ballen som kom på sølvfat fra Røberg.

- Jeg trodde ikke på seier da Viking gikk opp til 2-1 kvarteret før slutt. Men seiersmålet var enkelt, bare å trille inn gliser macthvinneren etter kampslutt.

I løpet av to fattige minutter snudde Molde til ny trepoenger, som gir moldenserne et løft fra bunnstriden.

Opprettholder positiv statistikk
I fjor ødela Molde for Viking-festen i stadionåpningen med en sen utligning. Nok en gang kom Molde tilbake og ødela for hjemmelaget, men ingen romsdalingene ble overrasket av det. Molde har tatt poeng i Stavanger hele det nye millennium. Sist Viking slo Molde i Stavanger var hele 6 år siden, da moldenseren ble slått 4-1.

- Jeg er kjempefornøyd, gliste en fornøyd Stian Ohr.

Nok en gang kom han på scoringslista for Molde da han enkelt chippet inn 1-0 ledelse allerede etter seks minutter av kampen.

- Det var vanvittig moro å se på i slutten, vi viste god lagmoral. Det var også godt å bidra med scoring, sier Ohr til Tv2 Nettavisen.

Det var for det meste Viking som trillet ball i søndagens kamp, mens Molde la seg mer og mer bakpå og gikk for kontringer. Mambo Mumba headet Viking tilbake i kampen med 1-1 scoringen ti minutter før pause. Uavgjort ved pause var ett greit bilde av kampen.

Skår i gleden
Allerede etter 20 minutter måtte Petter Rudi forlate banen med skade. Låret ble raskt bandasjert etter at Rudi fikk følelsen av strekk på baksiden av låret.

- Det kjennes ut som strekk, men det må nesten undersøkes nærmere i morgen før jeg kan si noe sikkert, forteller Rudi.

Målscorer Stian Ohr måtte gi seg ved pause. Også han fikk følelsen av strekk i låret og valgte å bli igjen i garderoben etter første 45 minutt.

- Det er nok ikke så alvorlig, jeg står nok over cupkampen til uken, men spiller nok neste seriekamp fortalte Ohr til Tv2 Nettavisen etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.