*Nettavisen* Sport.

Mesterlig comeback av Federer

Foto: EPA/Scanpix

Roger Federer unngikk så vidt samme skjebne som Rafael Nadal.

01.06.09 17:51

Rafael Nadal (22) røk svært overraskende ut av French Open for svenske Robin Söderling, noe som åpner veien for at Roger Federer (27) kan gå til topps i French Open for første gang i karrieren.

Sveitseren har vunnet 13 Grand Slam-turneringer, men aldri grusturneringen på Roland Garros. Federer har spilt seg fram til finalen i French Open de tre siste årene, men har endt opp med å tape for Nadal hver eneste gang. Nå er altså Nadal ute.

Mandag holdt Federer på å ryke ut selv, for tyskeren Tommy Haas (31).

Haas vant første sett 7-6, andre sett 7-5 og hadde breakball til 5-3 i det tredje settet. Men Federer reddet breakballen og utlignet senere til 4-4.

- Tommy spilte en kanonkamp og jeg slet med å komme inn i kampen. Da jeg satte forehandslaget som reddet en breakball på 3-4 i tredje sett, fikk jeg følelsen av at det kunne bli vendepunktet, sier Federer ifølge Reuters.

Hvilket vendepunkt det ble! Federer tok tredje sett 6-4 og dominerte totalt i resten av kampen. Sveitseren vant 6-0 og 6-2 i henholdsvis fjerde og femte sett, og gikk til slutt videre med 3-2 i sett.

Nå venter enten franskmannen Gael Monflis (22) eller amerikaneren Andy Roddick (26) i kvartfinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.