Gå til sidens hovedinnhold

Mesterlig, men målløs

Ole Erevik viste nok en gang at Norge har flere keepere enn Steinar Ege.

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen): Profiler som Glenn Solberg, Frode Hagen, Kristian Kjelling og Steinar Ege trengte ikke engang å entre banen for at Norge skulle slå Portugal.

Stjernenes fravær ga en gylden sjanse for de nest beste til å vise seg frem. Keeper Ole Erevik var en av dem som tok best vare på sjansen.

- Jeg er brukbart fornøyd med store deler av kampen, oppsummerte han nøktern opp.

- Det eneste som manglet var målet?

- Hehe, ja. Da jeg så keeperen var langt ute, tenkte jeg at det var nå jeg hadde muligheten. Men så skjøt jeg over da, sier sisteskansen om skuddforsøket i første omgang.

Les også:10 nordmenn doptestet - Pettersens reaksjon: - Er det fordi vi har spilt så jævlig bra?

- For arrogant
Dermed står han fortsatt med null mål i landslagsprotokollen. Men det viktigste var nok alle ballene han hindret å gå i mål mot Portugal.

- Ser en på statistikken, er det ikke mange målvakter som lager mål. Det blir i så fall fra egen målgård for mitt vedkommende, jeg kommer aldri til å gå frem for å ta straffer.

- Du er ingen stor skytter?

- Jeg, jo! Har du ikke sett skuddet mitt som venstre bakspiller? Nei da, men jeg synes det blir litt for arrogant.

Bra på bunn
Mot Portugal reddet Erevik 15 av 30 skudd på mål, før han forlot parketten 19 minutter ut i andre omgang. Da hadde han allerede bevist det Gunnar Pettersen allerede visste: Norge har (minst) to gode sisteskanser i EM.

- Ole har bekreftet dette mange ganger. Han står veldig sjeldent dårlig. Vanligvis har han rundt 40 i redningsprosent, i dag ligger han enda høyere enn det. Steinar Ege er over ham, og toppene hans kan ikke Ole matche ennå. Men han er en keeper som utfyller ham bra, og bunnivået er veldig bra, forklarer landslagstreneren.

Erevik selv er glad for Pettersens tillit, og medgir at det fortsatt er en vei å gå for å komme opp på Eges nivå.

- Hvis han stenger som han gjorde i Danmark, så vinner vi hele dritten, sier rogalendingen.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin