Gå til sidens hovedinnhold

Mesterlig snuoperasjon fra Solskjærs United - tok nok en borteseier

Det var full fyr fra start i storoppgjøret mellom Tottenham og Manchester United, men det var én situasjon alle snakket om etter kampen.

Tottenham - Manchester United 1-3

Heung-min Son sendte hjemmelaget opp i føringen kvarteret før pausen, etter et glimrende angrep i forkant.

Fred utlignet for Ole Gunnar Solskjærs menn like etter hvilen. Edinson Cavani og Mason Greenwood fullførte snuoperasjonen for Manchester United. Men det var det en helt annen situasjon som fikk sterke reaksjoner både underveis og etter kampen.

Les også: Mourinho slakter Solskjær etter Son-kommentar: - Jeg har fortalt han hva jeg mener

Minutter før Spurs-målet fikk Manchester United annullert en scoring etter at VAR hadde sett på en situasjon hvor gjestenes McTominay hadde vært borti ansiktet til Son med en arm. Det fikk både fans og eksperter til å reagere kraftig.

- Dette er grunnen til at VAR ødelegger spillet. Forkastelig. Det der er aldri et frispark, så at de annullerer scoringen er en skandale. De har gjort store feil gjennom hele sesongen, så jeg syntes hele opplegget er latterlig. Jeg skjønner ingenting, og jeg forstår at Ole Gunnar Solskjær er forbannet, sa gjesteekspert på TV2 Ian Wright i pausen av kampen.

Bildet gikk viralt

Etter kampen var det spesielt et bilde som tok nettet med storm da Ole Gunnar Solskjær gikk for å gratulere sine spillere med seieren, og midt i jubelscenene kunne man se en tydelig betuttet José Mourinho som åpenbart ville være alle andre steder enn akkurat i midten av situasjonen.

Bildet har gått sin seiersgang, og det er tydelig at sosiale medier finner humoren i linken mellom Mourinho og Manchester United.

«Sett bildet til utstilling i Louvre», sier en.

«For et bilde. Fantastisk», skriver en annen bruker.

«Se på ansiktet til José Mourinho. Det kommer til å lukte svidd på pressekonferansen etter kampen», sier en tredje person.

Les også: Lingard herjer videre: West Ham med kurs mot Champions League

Det har også blitt gjort et poeng av Lukes Shaws forhold til sin tidligere sjef Mourinho. Der sistnevnte til tider uttrykte stor misnøye med Shaws prestasjoner og profesjonalitet, men som etter Solskjærs inntog har vært blant ligaens beste forsvarsspillere.

«Endelig fikk Mourinho sett Shaw igjen, etter han forvandlet seg til Roberto Carlos», skriver en bruker med en tydelig humoristisk tone.

Annullert scoring

Marcus Rashford fikk kampens første mulighet da Edinson Cavani spilte opp engelskmannen i en god posisjon da Spurs-forsvaret rotet. Skuddet ble derimot blokkert, og endte i et ufarlig hjørnespark fra gjestene.

Tottenham kom fra et skuffende uavgjortresultat mot Newcastle i forrige runde, og hadde problemer med å skape sjanser på Solskjærs United den første halvtimen på Tottenham Hotspur Stadium.

Kvarteret før hvilen skulle den første ballen ligge i nettet da Paul Pogba spilte en glimrende ball igjennom til Edinson Cavani som var sikker i avslutningsøyeblikket. Dessverre for Manchester United hadde McTominay fiket til Son Heung-min.

Etter en VAR-sjekk ble målet annullert, og kampen fortsatte målløs.

- Forkastelig

Frem til det var hjemmelaget som skulle få noe å juble for da Harry Kane spilte fram Lucas Moura, som uselvisk fant Son foran mål. Sørkoreaneren fikk enkelt jobb med å sette inn kampens første scoring, og sitt 13. for sesongen.

- Det er klasse når Spurs får de åpningene der. Victor Lindelöf er ute på glattisen der, sa TV2s Nils Johan Semb etter bildene som viste at svensken bommet totalt på ballen i et forsøk på å klarere ballen.

Det var også det siste som skjedde i den første omgangen, men det var ikke Spurs-målet som ble den store snakkisen i pausen. Det ble hett i TV2-studioet da reprisen av Uniteds annullering ble vist.

- Dette er grunnen til at VAR ødelegger spillet. Forkastelig. Det der er aldri et frispark, så at de annullerer scoringen er en skandale. De har gjort store feil gjennom hele sesongen, så jeg syntes hele opplegget er latterlig. Jeg skjønner ingenting, og jeg forstår at Ole Gunnar Solskjær er forbannet, sa gjesteekspert på TV2 Ian Wright i pausen av kampen.

Snudde kampen

Andre omgang var drøye kvarteret gammelt da gjestene fra Manchester var på farten. Cavani ble spilt igjennom, og Lloris måtte gi retur på spissens avslutning. Der dukket brasilianeren Fred opp og pirket inn utligningen.

- Det har vært Manchester United i andreomgang, og de har trykket Tottenham tilbake. Freds første scoring i Premier League denne sesongen, etter et herlig angrep, kom det fra TV2s Semb etter utligningen.

Tottenham jobbet seg tilbake i kampen, og med kvarteret igjen var Harry Kane farlig frampå. Skuddet fra skrå vinkel gikk imellom beina på Van Bissaka, men ble stoppet av gjestene sisteskanse Dean Henderson som hadde en god dag på jobben.

Så smalt det i den andre enden av banen. Innbytter Mason Greenwood leverte et strålende innlegg som fant panna til Edinson Cavani, som stanget inn ledermålet for gjestene.

- Det er et vidunderlig angrep fra Manchester United, og en strålende heading av Edinson Cavani. De har snudd det igjen på bortebane, sa TV2s kommentator Øyvind Alsaker

Manchester United var ikke ferdig der, for sekunder før slutt var det innbytter Mason Greenwood som banket inn 3-1-målet for gjestene. Som også ble sluttresultatet i oppgjøret mellom de to gigantene.


Slik var kampen: