Gå til sidens hovedinnhold

Mesterlige Chelsea halter videre

De har alle mulige forutsetninger for å gå til topps i Premier League, men ferden preges av glipptak og rufsete spill. Å vinne kamper p å slike dager vitner mye om hva som bor i Chelsea.

Jimmy Floyd Hasselbaink scoret sitt sjette mål på sine åtte kamper for Chelsea denne sesongen, og bidro dermed til London-lagets fjerde strake seier. London-laget henger dermed med i toppen av Premier League, et poeng bak serieleder Arsenal, men med en kamp til gode på naborivalen. Men likevel – Roman Abramovitsjs disipler har foreløpig mer å vise til på bankkontoen enn de har det ute på fotballbanene.

Så også på Stamford Bridge mot Aston Villa.

Ut i hundrede

Riktignok gikk hjemmelaget ut i full fart, og nyinnkjøpte (hvem er vel ikke det på dette Chelsea-laget?) Adrian Mutu var nære på to ganger i løpet av det første kvarteret, og bare centimeter fra å lage årets mål da han med et akrobatisk brassespark holdt på å gi hjemmelaget ledelsen.

Den rumenske landslagsspilleren, kjøpt inn for nærmere 200 norske kroner fra Parma i sommer, var en konstant trussel mot et Aston Villa uten en småskadet Ronny Johnsen, men det var likevel spisskollega Jimmy Floyd Hasselbaink som skulle få gleden av å gi hjemmelaget ledelsen.

Like etter at Lee Hendrie og Ulises de la Cruz hadde misbrukt en kjempemulighet for bortelaget, kontret Chelsea og deres midtbaneelegant Frank Lampard. Den tidligere West Ham-spilleren har fått en strålende start på sesongen, og Thomas Sørensen kunne ikke annet enn å gi retur på engelskmannens skudd rett før pause – hvorpå Hasselbaink kunne score et usedvanlig enkelt mål fra fem meters hold.

Colombiansk hudfletting

Kunne hjemmelaget gå fortjent med ledelse til pause, kan de takke høyere makter for at de til slutt kunne kapre tre viktige poeng i jakten på den gjeveste tittelen i engelsk fotball. Juan Pablo Angel heter Chelseas engel for dagen, og colombianeren ble hudflettet av sin egen manager David O’Leary etter kampen. Først kom sydamerikaneren alene med Carlos Cudicini, bare for å kline ballen utenfor, og like før slutt klarte han ikke å dytte ballen i mål fra fem meters hold.

- Man må score på sjansene sine i kamper som denne, sa Villa-sjefen tydelig rettet mot Angel, som sto med seks mål på sine fire siste kamper før lørdagens oppgjør mot Chelsea.

- I dag var Chelsea heldige, og denne kampen burde vi vunnet, sa O’Leary på pressekonferansen på Villa Park.

Var O’Leary skuffet og forbannet, kunne Claudio Ranieri koste på seg et solid smil etter kampen.

- Vi er som en baby. Akkurat nå kravler vi, men av og til prøver vi å stå, men det er vi ikke klare for ennå.

- Presset på babyen er kraftig, og det er ikke bar, men jeg er faren til babyen, og jeg skal takle presset.

Se frem til flere pressekonferanser i London i tiden som kommer. Og ha øynene oppe for denne babyen når den er blitt voksen!

HTML EMBED
Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger