*Nettavisen* Sport.

Mestermøtet

Foto: (©TDWSport.com)

Greipel, Farrar og Cavendish kommer med sine beste menn til Tour Down Under.

12.01.11 11:15

Sjeldent har flere av verdens beste spurtere vært samlet i en og samme konkurranse som i Tour Down Under 2011.

- Det er et flott løp og verdens beste ryttere vil delta. Jeg er stolt over å kunne være en del av det. Vi kommer med et sterkt lag til Australia og ser frem til mulighetene det vil gi oss, sier Tyler Farrar ifølge cyclingnews.com.

Det australske etapperittet samler sprintere som Farrar, Mark Cavendish, Robbie McEwen, André Greipel, Greg Henderson, Allan Davis, Graeme Brown, Michael Matthews, Francesco Chicchi, Gerald Ciolek, Juan José Haedo, Manuel Cardoso og våre egen Alexander Kristoff.

- Det er ikke et treningsritt lenger, det er en viktig del av kalenderen, derfor er jeg veldig glad for å være her, uttaler Cavendish til The Herald Sun.

Cavendish, Greipel og Farrar er kremen av kremen. Rivaleriet Cavendish har både til sin tidligere tyske lagkamerat og den raske amerikaneren vil gi spurtene en ekstra dimensjon.

LES OGSÅ: - Skal ødelegge sprinteridyllen

Snakker ikke sammen
- Forholdet er det samme som til enhver annen rytter som ikke sykler på mitt lag. Jeg må være konkurransedyktig, det jobbe min, sier Cav.

Briten har ikke snakket med Greipel siden tyskeren byttet lag.

- Hvorfor skulle jeg det? Jeg har muligens snakket med fire personer utenfor laget mitt siden sesongen sluttet, sier the Manx Missile.

- Jeg snakker ikke med han, han driver med sitt og jeg driver med mitt, sier Greipel til Herald Sun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Topper laget
De tre sprintkongene har med seg noen av sine absolutt beste menn til Australia.

Cavendish har med seg de lokale gutta Matt Goss og Mark Renshaw for å kjøre opptrekk. Om de ikke hadde kjørte på britens lag ville begge vært kandidater til å vinne massespurtene, det sier alt om klassen i HTC-High Road-laget.

I tilegg kommer den rutinerte østerrikeren Bernhard Eisel, samt den nybakte mesteren fra New Zealand, Hayden Roulston.

- Sammenlagt for meg? Nei. For laget? Ja, svarer Cavendish på Herald Suns spørsmål om HTCs sammenlagtsjanser.

En rytter som Matthew Goss kan være HTCs mann for sammendraget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

André Greipel har tatt med seg Adam Hansen, Vicente Reynes og Marcel Sieberg på flyttelasset fra HTC til Omega Pharma-Lotto. Sammen vil trioen prøve å gjenskape suksessen de hadde i HTC, tyskeren var årets mestvinnende syklist i fjor. I tilegg er Jürgen Roelandts med på laget, en meget rask belgier.

Garmin-Cervélo er så godt som toppet og mangler bare en viss okse fra Grimstad. Jack Bobridge, Julian Dean, Brett Lancaster og brødrene Travis og Cameron Meyer besitter tempo- og fartsreserver som kan skremme vannet av selveste Mark Cavendish.

Garmin-gutta vil være populære Down Under. Den 21 år gamle tempohesten Jack Bobridge vant nylig det australske mesterskapet på landevei. Travis Meyer, også 21, bar trøya gjennom fjorårssesongen. Mens Travis' bror, Cameron, nettopp vant tempomesterskapet for andre år på rad.

Som om ikke dette var nok kommer Rabobank med Graeme Brown og Michael Matthews, QuickStep med Francesco Chicchi og Gerald Ciolek, Sky med Chris Sutton og Greg Henderson og RadioShack med Robbie McEwen og Manuel Cardoso.

Ingen av lagene sparer på kruttet i starten av 2011-sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Old Willunga Hill
De harde bakkene har aldri vært det som karakteriserer Tour Down Under. Slik er det heller ikke i 2011.

Den tradisjonelle femte etappen til Willunga er som vanlig den som kan gjøre utslag i sammendraget. Rytterne skal over Old Willunga Hill to ganger de siste tre milene, noe som kan gjøre sprinterbeina til Cav, Greipel og Farrar noe sure.

Om det skulle bli luker på denne etappen vil rytterne som taper tid være akterutseilt, neste etappe er et ni mil langt gateritt i Adelaide.

Navn å se opp for på den femte etappen er blant annet Skys Simon Gerrans. Han var rapportert å være i meget godt slag foran det australske mesterskapet, formen bekreftet han ved å vinne bronsemedalje.

- Når du ser på feltet i år, er majoriteten av verdens beste sprintere her. Mange er ute etter en massespurt, men det er noen bakker og kanskje vi kan ødelegge for sprinterne ved et par anledninger, forteller Gerrans til cyclingnews.com.

Dette blir en fartsfest av dimensjoner. Følg det hele på procycling.no!

Flere Down Under-saker fra procycling.no:
* Sky går for gull Down Under
* Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish
* - Lett å fyre opp Cavendish

* - Personlig ser jeg frem til slaget mellom Cav og Greipel

HTML EMBED

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.