Gå til sidens hovedinnhold

Mesterne slått av Tollefsen & co

Nå kan en ni år gammel drøm bli virkelighet.

Columbus Blue Jackets spilte sin første sesong i 2000-2001. Ni år senere er blåjakkene det eneste laget i NHL som aldri har spilt en sluttspillkamp.

Nå er drømmen innen rekkevidde.

Ole-Kristian Tollefsen bidro til at Columbus natt til onsdag vant 3-2 over regjerende mester Detroit Red Wings. Den 24 år gamle nordmannen spilte over 12 minutter uten at stjernene til Detroit klarte å score mens han var på isen.

Hat trick av Nash
Marian Hossa ga Detroit ledelsen, og Brett Lebda sørget for at fjorårets Stanley Cup-vinner fikk ledelsen på nytt, 2-1, bare 29 sekunder etter at Rick Nash hadde utlignet til 1-1.

Men Nash - blåjakkenes største stjerne - ga seg ikke med det ene målet. Han utlignet til 2-2 og 3,27 minutter ut i sudden death satte han inn sitt tredje for dagen og sikret 3-2-seier for Columbus.

Dette var tredje gang Rick Nash scoret hat trick i NHL. Han har nå 22 mål denne sesongen.

- Han ser, mer enn noen andre, den muligheten vi har foran oss og han sendte spillerne en klar beskjed. Han vil fullføre jobben og komme til sluttspillet, sier trener Ken Hitchcock ifølge Canadian Press.

Tollefsen inn, Bäckman ut
Blåjakkene ligger rett under sluttspillstreken, på niendeplass, men er à poeng med både Edmonton på åttendeplass og Minnesota på sjuendeplass. Det er 34 kamper og om lag tre måneder igjen av den 82 kamper lange grunnserien.

Ole-Kristian Tollefsen ser ut til å ha spilt seg inn på Columbus-laget på bekostning av Christian Bäckman, etter at svensken ble foretrukket i flere kamper på nyåret. Nå har Tollefsen spilt fire av klubbens fem siste kamper.

PS! En som spiller fast på sitt lag i NHL, er Henrik Zetterberg i Detroit Red Wings. Den svenske superstjernen spilte sin 400. kamp natt til onsdag, men måtte forlate kampen etter første periode på grunn av ryggproblemer. Trøsten får være at han ifølge svensk og amerikansk presse snart signerer en tiårskontrakt verdt rundt 73 millioner dollar. Med onsdagens dollarkurs på 6,72 tilsvarer det 490 millioner kroner.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken