*Nettavisen* Sport.

Mesternes eneste hull

Verdens beste herrespiller og verdens beste damespiller har én ting felles: De mangler French Open-tittelen.

French Open starter mandag, og både på herre- og damesiden er skadene få og utfordrerne mange.

Roger Federer (23) vant Australian Open, Wimbledon og US Open i 2004, men røk ut i tredje runde av French Open. Sveitseren har aldri kommet lenger enn kvartfinale i verdens gjeveste grusturnering. Lindsay Davenport, som i likhet med Federer er rangert som verdens beste, har heller ikke gått til topps i French Open. Den 28 år gamle amerikanske jenta har vunnet de andre Grand Slam-turneringene, men aldri kommet lenger enn semifinale på Roland Garros.

Nå er tiden inne, håper hun.

- Det var en periode på tre eller fire år hvor jeg ikke spilt turneringer på grus på grunn av skader. De siste to årene har jeg imidlertid spilt veldig bra på dette underlaget, sier Davenport ifølge turneringens hjemmesider.

Davenport har allerede spilt inn over én million dollar i år. Hun har vunnet turneringer i Dubai og på Amelia Island, og var i finalen i Australian Open og Indian Wells. Det har hjulpet henne til å holde unna for Maria Sjarapova på verdensrankingen.

Det er flere jenter som drømmer om å vinne French Open i 2005. Justine Henin-Hardenne, som vant i 2003, er tilbake i toppform etter langvarig skade- og sykefravær. Den belgiske jenta har vunnet grusturneringene i Charleston, Warzawa og Berlin. I Tyskland tapte hun bare ett sett da hun slo Sjarapova, Patty Schnyder og Nadia Petrova på vei mot tittelen.

Davenport møter Katarina Srebotnik fra Slovenia i første runde.

På herresiden skal forhåndsfavorittene Roger Federer og Rafael Nadal i aksjon mandag, sammen med regjerende mester Gaston Gaudio. Federer møter Dudi Sela fra Israel, mens Nadal skal duellere mot Lars Burgsmüller og Gaston Gaudio møter Julien Bennetau.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag