(Moss Avis): Etter halvspilt kamp på en våt Melløs-matte, sto det 0-1 i målprotokollen etter scoring i det 36. spilleminutt.

Sogndals islandske ving, Jónatan Ingi Jónsson, ble spilt fri i 16 meteren der en utrustende MFK-keeper Eriksen Ranmark reddet det første forsøket. Returen fikk Jónsson rett i beina og dermed fikk han en enkel jobb med å sette ballen i et tomt MFK-mål.

«Kællane» hadde en god ball i laget og kom seg frem til sekstenmeteren til Sogndal ved flere anledninger, men maktet ikke å sette Sogndal-keeper Renze Fij på de største prøvene. Ett skudd fra Aksel Baran Portur som gikk rett på keeper etter en halvtimes spill, var det MFK klarte å skape i 1. omgang.

2.omgang startet med at Sogndal hadde mest ball, men u det 57. spilleminutt fikk Aksel Baran Potur en kjempemulighet til å kunne utlikne til 1-1. Med venstrefoten forsøkte 20-åringen å «curle» ballen opp i lengste hjørnet, men Renze Fij fikk strukket seg langt nok til å slå ballen unna.

Stor sjanse for Potur

Mens MFK sviktet på siste tredjedel, viste Sogndal hvordan det skal gjøres – igjen. For 17 minutter senere, etter 74. minutter spilt, ble Valdimar Ingimundarson spilt fint gjennom i bakrom av Andreas Hoven. Islendingen gjorde ingen feil alene med Eriksen Ranmark, og økte ledelsen til 0-2 på Melløs.

Ett minutt på overtid reduserte Henrik Gjesdal for MFK etter fint angrep. Noah Alexandersson fikk ballen på høyresiden inne i 16 m. til Sogndal og slo ballen inn foran mål, hvor midtstopperen fikk sklidd inn 1-2. Det er Gjesdal sin første scoring i MFK-drakta. (Se scoringen i video øverst)

Nærmere kom ikke MFK og sesongens første tap er et faktum for «Kællane».

Moss Avis kommer tilbake med mer.


Slik var kampen:

Resultater og tabell:

Toppscorer Obos-ligaen 2023:

Terminliste for MFK, OBOS-ligaen 2023: