TV-selskapet ESPN sitter på unikt videomateriale av Jordans siste sesong med Chicaco Bulls.

Nå har dette blitt til en helt ny dokumentarserie som viser dramaet som utspilte seg i denne 1997/98-sesongen og ikke minst blir man bedre kjent med «vinnerskallen» og legenden Michael Jordan.

Se utvidet trailer øverst i artikkelen

Allerede i ett av de første intervjuene til dokumentaren med ESPN som blir vist i episode 7, advarer Jordan om at folk kanskje vil se en annen person enn de hadde trodd på forhånd.

- Når folk ser dette så vil de si at «han egentlig ikke var noen bra mann. Han kan kanskje ha vært en tyrann», forteller Jordan om seg selv ifølge The Athletic.

- Å vinne har sin pris

Årsaken er nemlig at han mener seerne vil få se hvor langt han var villig til å gå for å vinne, og ikke minst hvor mye press han også la på sine lagkamerater.

- Hør her, det å vinne har sin pris, sier basketstjernen.

Les også: Her blir fotballstjernen tatt på fersken. Nå har han fått sparken

- Med en gang du ble en del av laget så måtte du leve etter standarden jeg spilte på. Jeg ville ikke tillate noe annet. Hvis det betydde at jeg måtte presse deg, så gjorde jeg det, forteller Jordan.

Han gjør det imidlertid klart at han aldri ba lagkameratene om å gjøre noe han selv ikke gjorde.

Les også: Han trosset tyngdekraften

Men det han selv gjorde var å strekke seg langt for å få suksess.

- Jeg ønsket å vinne, men jeg ville også at lagkameratene mine skulle vinne og være en del av det hele, forteller Jordan.

Premiere på Netflix i Norge

Serien skulle egentlig ha premiere først i sommer, men i mangel av direktesendt sport har ESPN valgt å fremskynde premieren som følge av koronakrisen.

I dokumentarserien blir man bedre kjent med en rekke av de største stjernene på Chicago Bulls-laget som Scottie Pippen og Dennis Rodman.

I tillegg dukker også kjendiser som Barack Obama, Carmen Electra, Justin Timberlake opp i intervjuer om stjernen.

I Norge vil dokumentarseiren som er på hele ti episoder være tilgjengelig fra 20. april på Netflix.