*Nettavisen* Sport.

Michael Schumacher innlagt på sykehus

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Michael Schumacher skal være innlagt på sykehus i Paris mandag, melder fransk avis

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Michael Schumacher skal være innlagt på sykehus i Paris mandag, melder fransk avis Foto: Jose Luis Roca (AFP)

Den tidligere formel 1-stjernen Michael Schumacher skal stemcellebehandles tirsdag, ifølge franske medier.

10.09.19 10:17

Det er avisen Le Parisien som skriver dette.

Ifølge den franske avisen skal Schumacher ha blitt innlagt på hjerteavdelingen på Georges Pompidou European-sykehuset i Paris.

Tyskeren skal ha blitt fraktet til sykehuset i en bil med sveitsiske skilter, registrert i Geneve. Det er samme sted som Schumacher skal ha hatt som base de siste årene.

Le Parisien skriver videre at Schumacher skal være under professor Philippe Menasché sin behandling. Han er en pioner og en av verdens ledende kirurger innenfor celleterapi som behandling for hjerteproblemer. Dette er en behandling som blant annet brukes mot hjertesvikt, skriver den franske avisen.

Le Parisien skriver videre at det planlegges en stamcelletransplantasjon på klinikken og at denne vil finne sted på tirsdag. Denne behandlingen skal ha en betennelsesdempende effekt.

Det er antydet at Schumacher er behandlet med den samme metoden to ganger allerede.

Allerede onsdag skal Schumacher etter planen kunne forlate sykehuset, iflge den franske avisen.

- Hemmelig behandling

Det hele omtales som en «hemmelig behandling», ifølge avisen.

Le Parisen mener å vite at Schumachers behandling vil starte tirsdag og at det har vært et stort hemmelighold rundt behandlingen. Det skal ha vært et stort oppbud av mennesker som skal ha sørget for at Schumacher kom trygt frem til sykehuset i den franske hovedstaden.

Schumachers kropp og ansikt skal ha vært dekket til, for å skjule identiteten hans, ifølge franske medier.

Tyskeren fylte 50 år sist januar og er den som fortsatt innehar flest VM-titler og VM-rundeseirer i formel 1-historien. Hele sju ganger ble Michael Schumacher verdensmester, og han vant habile 91 løp.

I samme måned kunngjorde familien en uttalelse der de meddelte at Schumacher var i «de beste hender».

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDE: Michael Schumacher en den største legenden i formel 1-sporten historie. Her feirer tyskeren seieren under Tyskland Grand Prix i 2006. Foto: Michael Probst (AP)

Skadet på skiferie

29. desember 2013 var han involvert i en alvorlig ulykke i alpinbakken mens han var på skiferie sammen med familien i de franske alper.

Racerføreren ble lagt i kunstig koma etter ulykken, og først i september 2014 annonserte familien at han kunne forlate sykehuset i Lausanne og vende tilbake til hjemmet sitt i sveitsiske Gland.

Det har vært stille rundt Schumacher i de siste årene, men ifølge Le Parisien ankom Schumacher sykehuset l'Hôpital européen Georges-Pompidou i Paris på en båre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.