RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michel Platini glemmer ikke Heysel

Sist oppdatert:
Den franske fotballegenden Michel Platini ønsker ikke å være tilstede under onsdagens vennskapskamp mellom Belgia og Frankrike på Roi Baudouin stadion i Brussel. Minnene blir for sterke.

Roi Baudouin er navnet på gamle Heysel stadion i Brussel. Alle som har levd en stund og som følger med fotball og idrett generelt vet hvem Platini er og hva Heysel var.

Skammens dag
Et navneskifte og en omfattende renovering av stadion gjør det ikke lettere for Platini å vende tilbake til det stadion som krevde 39 menneskeliv tilbake i 1985.

Det var da Juventus (med Platini på laget) og Liverpool møttes i europacup-finalen denne skjebnesvangre kvelden for 19 år siden at det fatale inntraff.

Et sammenstøt mellom engelske hooligans og italienske tilskuere fikk tragiske konsekvenser på den ene endetribunen, hvor altså 39 mennesker omkom som følge av voldshandlinger og den panikken som oppstod.

Sterke minner
For Platini blir det for sterkt å vende tilbake til Brussel i dag.

- Jeg har aldri dratt tilbake dit, og jeg vil egentlig helst ikke snakke om Heysel, for jeg må innrømme at jeg mentalt og fysisk ikke kan forestille meg å være tilstede, sier Platini til Berlingske Tidende.

Platini ble matchvinner i kampen mot Liverpool, men akkurat det er lagret et godt stykke bak i bevisstheten.

- Den dagen hører fortiden til, men det er et dypt sår som ikke kan leges, sier Platini, som i likhet med lagkameratene ikke var fult ut orientert om hva som egentlig skjedde denne grufulle kvelden, men som fikk vite sannheten i ettertid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere