RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midtbaneduo med skrekksifre

Sist oppdatert:
SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): For tre år siden spilte Stabæk ti kamper med Martin Andresen og Tommy Svindal Larsen sentralt på midtbanen.

Etter tirsdagens formasjonstrening tyder alt på at Norge stiller med Tommy Svindal Larsen og Martin Andresen sentralt på midtbanen mot Slovenia. Se sannsynlig lag her.

Dårlig forhistorie
For tre år siden spilte de to også sammen i Stabæk. Totalt spilte de ti kamper sammen sentralt på midtbanen - som oftest sammen med Tobias Linderoth, og som en trekant i et 4-2-3-1-system. Resultatene? Blant annet 1-8 mot Brann og 2-5 mot Lyn.

I 2-5-kampen mot Lyn spilte de også sentralt i et 4-4-2-system - det samme som Norge spiller mot Slovenia.

Totalt tok Stabæk 13 av 30 poeng med de to sentralt på midtbanen. Ikke akkurat lystig lesning. Men Gaute Larsen - som overtok som Stabæk-trener etter 1-8-fadesen mot Brann - tror Norge gjør et godt valg.

- Ikke et dumt valg
- 1-8 mot Brann, ja. Det skulle jo ikke gå an med det laget vi hadde, erindrer Larsen.

- Men jeg tror ikke det er dumt valg av Åge Hareide. Begge er veldig ballsikre og kreative, og det blir trolig en kamp som Norge er nødt til å styre. Da passer nok de bra. Vi vil også kunne få løftet opp backene i gunstige posisjoner, fortsetter Larsen til TV 2 Nettavisen.

- Det blir uansett en spennende kombinasjon med Martin og Tommy. Tommy har utviklet den defensive biten. Samtidig har han en utrolig spilleforståelse og kreativitet, mens det kanskje er noe mer driv i Martin enn Tommy, fortsetter den tidligere Stabæk-treneren.

- Ikke revansjekamp
Selv mener de to at det er en fordel at de kjenner hverandre fra før av. Men Andresen avviser at det er snakk om revansje for hans egen del - til tross for at han ble vraket til Skottland-kampen.

- Nei, det blir feil å kalle meg revansjesugen. Personlig var jeg skuffet over ikke å få spille, men den skuffelsen ristet jeg raskt av meg. Da handlet det om å backe opp de andre, sier Andresen.

- Noen mener også at jeg og Tommy er for like, men det er jeg ikke enig i. Jeg tror at gode fotballspillere kan tilpasse seg hverandre, sier Andresen selvsikkert.

- At vi har spilt sammen før betyr at vi kjenner hverandre litt bedre enn vi ellers ville gjort. Det tror jeg bare er positivt, sier Svindal Larsen.

Stabæks ti kamper med Andresen/Larsen sentralt i 2001:
Stabæk-Tromsø 0-3
Bryne-Stabæk 0-1
Stabæk-Strømsgodset 4-0
Sogndal-Stabæk 1-0
Stabæk-Odd 1-0
Lyn-Stabæk 1-1
Brann-Stabæk 8-1
Stabæk - Bryne 4-0
Stabæk-Lyn 2-5
Lillestrøm-Stabæk 2-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere