RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midtbaneeleganten som ble back

Foto: Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
BELFAST (TV 2 Nettavisen): For fire sesonger siden briljerte Hassan El Fakiri på Branns sentrale midtbane. Onsdag får han sin landslagsdebut – som høyreback. Debutant: Gamst Pedersen vil gripe sjansen Her er laget: Alle mann i angrep

- Jeg har etter hvert vendt meg til backposisjonen. Det var litt fortvilende i starten, men jeg holdt klokelig kjeft. Nå går det stadig bedre, sier Monaco- spilleren til TV 2 Nettavisen.

På høy tid
Så bra har det gått at han får sin landslagsdebut under Åge Hareide i en alder av nesten 27 år. Minst et par år for seint, vil mange hevde. I fjor vår var han sentral på det franske storlaget, og startet de fleste kampene. I inneværende sesong har det blitt lengre mellom hver opptreden.

- Jeg kunne kanskje fått sjansen tidligere, men det er en god følelse å endelig få debuten. Jeg har ikke startet så mange kamper den siste tiden, det har blitt mest innhopp, men jeg føler at formen er veldig bra, sier teknikeren.

Rar utvikling
Også Åge Hareide er litt forundret over retningen Hassan El Fakiris karriere har tatt.

- Det er jo en rar utvikling. Han kunne vært strålende på midtbanen, men når han spiller back i Monaco, føler jeg det er rett å bruke ham på samme posisjon på landslaget. Dessuten har han veldig gode offensive egenskaper som kommer godt med på backen, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Men hvordan er de defensive kvalitetene?

- Det lurer jeg på også, ler Hareide før han legger til:

- Han klarer seg mot superspissene i den franske ligaen, så det kan ikke være så aller verst.

Valgte Norge
Det var ikke gitt at det skulle bli det norske landslaget som fikk nyte godt av Fakiris kvaliteter. Han er født i Marokko, og spilleberettiget for det marokkanske landslaget.

- Jeg har hatt problemstillingen i hodet lenge. Marokko har ringt meg flere ganger for å undersøke situasjonen min, men nå er jeg kommet til at jeg vil spille for Norge. Jeg kommer til å flytte med familien min til Norge når karrieren er over, sier han.

Sist helg innkasserte Marokko sølvmedaljene i Afrikamesterskapet. Hassan fulgte kampen på TV, men tenkte aldri på at han kunne spilt finalen mot Tunisia.

- Nei, det gjorde jeg ikke. Men jeg holdt selvsagt med Marokko, smiler den sympatiske debutanten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere